16.2.12

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για την κατάργηση ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας !

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ μέρα με τη μέρα οι φωνές διατήρησης των οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας. Χθες η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση για κλείσιμο των oργανισμών «με το αστείο επιχείρημα της εξοικονόμησης πόρων του Δημοσίου».
Σε συνάντηση που είχε χθες η ΓΣΕΕ με την ΠΟΠΟΚΠ και τα σωματεία των εργαζομένων στους δύο οργανισμούς, αποφασίστηκε να συνεχιστούν και να ενταθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα κατοχυρώνει τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Οπως καταγγέλλει η συνομοσπονδία, η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ, όπως και πολλούς άλλους οργανισμούς που έχουν περιληφθεί στο νέο μνημόνιο, ακυρώνουν βασικές κατακτήσεις, ενώ οδηγούν στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, αποκαλύπτοντας την πραγματική στόχευση των παρεμβάσεων της τρόικας, «στόχευση που», όπως υποστηρίζει, «έχει να κάνει με την ακύρωση και εξουδετέρωση βασικών κοινωνικών δραστηριοτήτων αλλά και την παρεμπόδιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των "ενοχλητικών" συνδικάτων».

Από την πλευρά του το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος σε επιστολή του που απέστειλε προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, εκφράζει τη διάθεσή του να συμβάλει με κάθε τρόπο στη διατήρηση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, διευκολύνοντας τη διαδικασία στο κομμάτι της συμμετοχής των ξενοδοχείων στα προγράμματα και στον έλεγχο των δικαιολογητικών των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Οπως αναφέρει στην επιστολή το επιμελητήριο «οι 2.700 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που συμμετείχαν κρατούσαν ζωντανό τον τόπο τους, διατηρώντας θέσεις απασχόλησης, απορροφώντας τοπικά προϊόντα και έδιναν συγχρόνως τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας να απολαύσει το πολύτιμο πλέον δικαίωμα των διακοπών».
Απόπειρα αυτοκτονίας
Χθές το πρωί επεισοδιακή ήταν η διαμαρτυρία δύο εργαζομένων του ΟΕΚ που ανέβηκαν στο β' όροφο του κτιρίου του οργανισμού στη συμβολή των οδών Σολωμού και Πατησίων και απειλούσαν να πέσουν στο κενό. Το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση ειδικού διαπραγματευτή της αστυνομίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου