15.3.12

Μαλλιά - Κουβάρια Νίκας ,Αποστολόπουλος για ένα Περίπτερο !!

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΑΝΤΖΗ
Επανήλθε στην επικαιρότητα η υπόθεση με το επίμαχο περίπτερο στη συμβολή της Αριστομένους με τη Φραντζή, το οποίο η δημοτική αρχή Καλαμάτας επιδιώκει με επίμονο τρόπο να μετακινήσει πιο κάτω, ώστε να φύγει από τη φάτσα καταστήματος που άνοιξε πρόσφατα, αν και η ίδια επικαλείται άλλους λόγους για τη μετακίνηση του περιπτέρου.
Η απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, για αυτή τη μετακίνηση, ακυρώθηκε ως παράνομη από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο για συγκεκριμένους τυπικούς λόγους.
Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας έκανε δεκτή ένσταση για την ακύρωση της απόφασης του δημάρχου, την οποία υπέβαλαν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου μπροστά στο οποίο θα μεταφερθεί το περίπτερο, καθώς και ο ενοικιαστής του περιπτέρου, Ιωάννης Ζυγούρης και Δημοσθένης Βλάχος αντίστοιχα.
Ωστόσο, ο δήμαρχος επιμένει και ήδη έχει προσφύγει στην αρμόδια επιτροπή του άρθρου 152, προκειμένου να μην ακυρωθεί η απόφασή του και να μεταφερθεί το περίπτερο. Μάλιστα, για την προσφυγή αυτή ελήφθη και κατά πλειοψηφία απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή.
Για το θέμα αυτό είχε προκληθεί μεγάλη ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου σύσσωμη η αντιπολίτευση έκρινε ότι η εμμονή για αυτή τη μετακίνηση εξυπηρετεί περισσότερο κάποια ιδιωτικά συμφέροντα παρά το δημόσιο συμφέρον.
Μάλιστα, ο σύμβουλος της «Πρωτοπορίας», Γιάννης Γκλεγκλές, είχε μιλήσει ευθέως για επιχειρηματία που κάνει δώρα στο Δήμο, ενώ έχει «γράψει» η έκκληση του συμβούλου του «Δικτύου», Σπύρου Μωρακέα, να μην αφήσει η δημοτική αρχή να αιωρούνται υπόνοιες και υποψίες «για ένα κωλοπερίπτερο»…
Στ.Μ.kalamatajournal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου