9.6.12

Επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στη Λαϊκή Αγορά της Καλαμάτας και συγκέντρωση στην Πύλο !


Το πρωί του Σαββάτου, 09/06/12, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλείς την Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Γιώργο Χαραλαμπόπουλου επισκέφθηκε τη Λαϊκή Αγορά της Καλαμάτας, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με παραγωγούς και καταναλωτές σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν στην αγορά τροφίμων και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την οικονομική ελάφρυνση των παραγωγών και επαγγελματιών του κλάδου και την επακόλουθη μείωση των τιμών τους που θα καταστήσει πιο προσιτά τα προϊόντα για τον καταναλωτή.
Η κα. Γιαννακοπούλου με το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ έθεσαν, επί της ουσίας, τα ζητήματα που πλήττουν τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, τα οποίο όπως τονίστηκε «απαιτούν την σύμπραξη όλων των δυνάμεων, θεσμικών και μη, της κοινωνίας, και συγκεκριμένα από τον αγρότη - παραγωγό και τον λιανέμπορο, μέχρι το ελληνικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση». Στη συνέχεια, μιλώντας για την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά τροφίμων που πρέπει να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι «η Πολιτεία οφείλει να παρέμβει ουσιαστικά στις στρεβλώσεις που δημιουργούνται στην αγορά τροφίμων, ώστε να διαλυθούν τα καρτέλ και να οργανωθεί η άμεση επαφή του παραγωγού και του καταναλωτή, η παρακολούθηση και η ρύθμιση της αγοράς για τα βασικά ελληνικά αγροτικά καταναλωτικά προϊόντα καθώς και το κλείσιμο της ψαλίδας στις τιμές παραγωγού- καταναλωτή. Βεβαίως» τόνισε «βήματα ξεκίνησαν να γίνονται, ωστόσο, μας πρόλαβαν οι εκλογές. Έτσι, πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν, τα οποία βρίσκονται στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ και πρέπει να γίνουν πράξη άμεσα, από την επόμενη ημέρα των εκλογών, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει. Πρέπει να περιορίσουμε το κόστος του παραγωγού και την επιβάρυνση του καταναλωτή, προκειμένου να συμβαδίσουν με τα ευρύτερα οικονομικά δεδομένα και συνθήκες». Τέλος, η κα. Γιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι το ζήτημα της υγιούς λειτουργίας της αγοράς βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι απαιτήσεις για διόρθωση των στρεβλώσεων στην αγορά, ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού και «σπάσιμο» των δομικών ολιγοπωλίων που υφίστανται έχουν τεθεί σε συγκεκριμένο πλαίσιο πρωτοβουλιών που θα αναδειχθεί και μετεκλογικά, εφόσον το ΠΑΣΟΚ αναλάβει ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων.
Το βράδυ της Δευτέρας, 11/06/12, και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση – εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην κεντρική πλατεία της Πύλου, με βασικούς ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές κκ. Διονύση Αλευρά και Λεωνίδα Φιλιππόπουλο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου