8.6.12

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗΣ


   Η χώρα βιώνει μια τριπλή εσωτερική κρίση – μια βαθιά οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση – που έχει μετατραπεί και σε μια κρίση στις σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
   Εσχάτως με τα τελευταία επικίνδυνα γεγονότα τραμπουκισμού των εκπρόσωπων του νεοναζισμού – της Χρυσής Αυγής -  βιώνει μια κρίση τελικώς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, που υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς και την πολιτική ομαλότητα.
   Σήμερα διαμορφώνεται ένα σκηνικό δήθεν δικομματισμού που οδηγεί στην πόλωση και τον διχασμό. Αυτό το σκηνικό δεν δίνει κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου, η Ελλάδα οδηγείται στην ακυβερνησία, μέσα από μια σειρά επικίνδυνων πρακτικών
   Είναι προφανές ότι πέρασε η εποχή των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και των μονοκομματικών πλειοψηφιών. Ο κόσμος ζητάει συνεργασίες, οι αριθμοί επιβάλλουν συνεργασίες. Συνεργασίες που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα, να δώσουν λύση και όχι να επιδεινώσουν τα προβλήματα. Δεν μπορείς να κυβερνήσεις τη χώρα έχοντας απέναντί σου τους μισούς Έλληνες ή τα 2/3 των Ελλήνων.
   Η χώρα χρειάζεται εθνική συστράτευση, χρειάζεται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης που μπορεί και πρέπει να εφαρμόσει μια εθνική στρατηγική, η οποία είναι ολοκληρωμένη, υπεύθυνη, εφικτή. Η χώρα χρειάζεται μια  Εθνική πανεθνική προσπάθεια και όχι λύσεις που διχάζουν την κοινωνία και μικραίνουν τον τόπο.
   Για να αξιοποιήσει η χώρα τις εξελίξεις και να διαπραγματευτεί με τους ευρωπαίους εταίρους χρειάζεται να υπάρχει μια ελληνική κυβέρνηση με προοπτική και μακροχρόνια λαϊκή νομιμοποίηση.
   Όλες οι πολιτικές δυνάμεις, οι σημαντικές πολιτικές δυνάμεις, δεν μπορεί να μην δεσμεύονται για το μέλλον της χώρας για την περίοδο μετά τις εκλογές. Δεν μπορεί κάποιοι να κρυφτούν στην εύκολη θέση της αντιπολίτευσης και κάποιοι άλλοι ν' αναλάβουν το βάρος της διακυβέρνησης. Δεν πορεύεται έτσι ο τόπος. Αυτή δεν είναι μια λύση σοβαρή, δεν είναι μια λύση βιώσιμη, δεν είναι μια λύση αξιόπιστη, δεν είναι μια λύση αποτελεσματική.
  Η δήθεν πόλωση πρέπει να σπάσει και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ανάδειξη της τρίτης λύσης που είναι το ισχυρό εκλογικά και κοινοβουλευτικά ΠΑΣΟΚ, το οποίο καθώς βρίσκεται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος, μπορεί να επιβάλλει και το αναγκαίο εύρος συνεργασίας και συστράτευσης, αλλά και την εθνική στρατηγική.
   Την εθνική στρατηγική που θα εξασφαλίζει και την απρόσκοπτη χρηματοδότηση και την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης και μέτρα αναπτυξιακά, μέτρα προστασίας της κοινωνικής συνοχής και της πραγματικής οικονομίας.
   Μια τέτοια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης  έχει ανάγκη η πατρίδα. Το ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που εγγυάται αυτή την εξέλιξη. Το ισχυρό εκλογικά και κοινοβουλευτικά ΠΑΣΟΚ εγγυάται και θα εγγυηθεί και στις 18 Ιουνίου την πολιτική σταθερότητα, το μεγαλύτερο δυνατό εύρος των συνεργασιών και της εθνικής συστράτευσης, ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία της Ελλάδας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης  για τη νέα Ευρώπη που διαμορφώνεται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου