8.6.12

Κατεδάφισαν αυθαίρετα στο Επιτάλιο Ηλείας


Μια παραλία μοναδικού κάλλους αποκαταστάθηκε στο σύνολό της και παραδίδεται στην ελεύθερη χρήση των πολιτών, ύστερα από κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, τα οποία είχαν κτιστεί κυριολεκτικά πάνω στον αιγιαλό.
Ο λόγος, για την παραλία του Επιταλίου- της παλιάς Αγουλινίτσας- του δήμου Πύργου, όπου η Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (Ε.Υ.Ε.Κ.Α.) του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προχώρησε στην κατεδάφιση οκτώ αυθαιρέτων.

Πρόθεση των αρμόδιων αρχών είναι να συνεχιστούν οι κατεδαφίσεις και άλλων κτισμάτων, «ώστε η παραλία της Ζαχάρως να αποδοθεί στους πολίτες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΥΠΕΚΑ.
Μετά το τέλος των κατεδαφίσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από ειδικό εκσκαφέα, ακολούθησε η προσεκτική απομάκρυνση των μπάζων, που μεταφέρθηκαν σε επιλεγμένο αδειοδοτημένο χώρο, καθώς και ο καθαρισμός της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, «η Ε.Υ.Ε.Κ.Α. θα συνεχίσει το έργο της στην περιοχή, με την πλήρη υποστήριξη των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, με την άμεση κατεδάφιση και άλλων κτισμάτων».






ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου