8.6.12

Αυτοί που χθες έσπειραν ανέμους , σήμερα θερίζουν θύελλες...


Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα
Με περισσή υποκρισία και έναν πρωτόγνωρο λαϊκισμό κάποιες πολιτικές δυνάμεις έδειξαν την ..έκπληξή τους για τα όσα υποτιμητικά για μία δημοκρατική Χώρα διαδραματίστηκαν το προηγούμενο 24ωρο.
Με περισσή υποκρισία έδειξαν τάχα πως δεν είχαν αντιληφθεί ότι συμπεριφορές απαξίωσης των θεσμών που οι ίδιες καλλιέργησαν και διόγκωσαν, θα είχαν ως αποτέλεσμα τέτοιες ακραίες πράξεις.
Όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ορισμένες πολιτικές δυνάμεις αρκούντο στην καταγγελία, στην αναταραχή , στο χαβαλέ , χαϊδεύοντας τα αυτιά ανεξαιρέτως όλων των κοινωνικών ομάδων , των συντεχνιών και των μονίμων αντιρρησιών ,τι είδους αντίδραση περίμεναν  άραγε από το λαό που βλέπει να ..ξεφτίζουν πλέον τα πάντα;
Στο όνομα της Δημοκρατίας σήμερα αντιδρούν , κάνοντας δήθεν τον ανήξερο , για τα όσα όλα αυτά τα χρόνια εξέθρεψαν.
Οδήγησαν έναν βαθιά δημοκρατικό λαό να στραφεί στα άκρα , διότι οι θεσμοί της Δημοκρατίας δεν λειτούργησαν  επειδή κάποιοι συνεχώς και αδιαλείπτως τους πριόνιζαν και τους υπέβλεπαν.
Έτσι όταν το καλοκαίρι του 2011 κάποιοι οργάνωναν επιθέσεις κατά των πολιτικών που ο λαός καλώς ή κακώς έστειλε στο Κοινοβούλιο, χαιρόντουσαν.
Όταν γιαουχάριζαν και γιαούρτωναν τους πολιτικούς που κατά τη γνώμη τους δεν επιτέλεσαν το καθήκον τους , γελούσαν.
Όταν έκαναν κακό στην εικόνα της πατρίδας μας με τους αποκλεισμούς ξένων προσκεκλημένων και με την ομηρία των επισκεπτών μας αδιαφορούσαν.
Έφτασε δυστυχώς η ώρα όσα όλα αυτά τα χρόνια εξέθρεψαν , να τους χτυπήσουν τη δική τους πόρτα.
Έτσι ενώ π.χ. η κ.Κανέλλη που και πέρισυ είχε υποστεί τον εξευτελισμό του γιαουρτώματος ,είχε αντιδράσει χλιαρά, επειδή ίσως το γιαούρτι προερχόταν από  …προοδευτικά χέρια, σήμερα τα όσα ομολογουμένως καταδικαστέα και τραγικά για τη δημοκρατία μας  έγιναν ,  είναι ικανά να προκαλέσουν σεισμό ,διότι ενισχύονται οι διχαστικές λογικές .
Η Δημοκρατία μας κινδυνεύει, η κοινωνική μας συνοχή είναι εύθραστη , ο κίνδυνος εμφυλίου σπαραγμού ορατός.
Ας κατανοήσουν άπαντες πως δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη βία.
Οι …προοδευτικές βιαιότητες είναι ένα και το αυτό με τις… φασιστικές βιαιότητες.
Αυτές οι απαράδεκτες συμπεριφορές όλα αυτά τα χρόνια των κουκουλοφόρων που εμμέσως πλην σαφώς και  σύμφωνα με τις αποχρώσες ενδείξεις ανήκαν στην ομπρέλλα των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ  και  καταδυνάστευαν τους φιλήσυχους Έλληνες , οδήγησαν μερίδα του Ελληνικού λαού στο αντίθετο άκρο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ , με αποτέλεσμα τη χθεσινή και απαράδεκτη για δημοκρατική Χώρα συμπεριφορά που παρακολουθήσαμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες .
Βλέπουμε εκπροσώπους κυρίως της Αριστεράς , προερχόμενους δήθεν από παρθενογένεση στα πολιτικά πράγματα του τόπου , να …νίπτουν τα χέρια τους ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι για το κατάντημα της  Χώρας , να κατακεραυνώνουν όποιον… δυστυχή έχει αντίθετη άποψη  και  με υποτιμητικό και μπλαζέ ύφος ,να θεωρούν εαυτούς ως έχοντες τη μοναδική γνώση και πως μόνο αυτοί γνωρίζουν και υπηρετούν το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων ενώ οι λοιποί είναι ή ανόητοι ή διεφθαρμένοι.
Αν δε σταματήσει άμεσα όλο αυτό , αν δεν κατανοήσουν άπαντες την κρισιμότητα των στιγμών , αν δε βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους , τότε μόνο το γκρίζο και το μαύρο θα είναι το χρώμα που θα μπορεί κάποιος το επόμενο διάστημα να περιγράψει το αύριο της πατρίδας μας.
Αυτοσυγκράτηση και προσήλωση στους δημοκρατικούς θεσμούς είναι η μόνη λύση για ένα καλύτερο αύριο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου