7.7.12

Σάλος με πλαστογραφημένα μηχανογραφικά Πανελληνίων

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους προκάλεσε υπόθεση παραποίησης μηχανογραφικών για τις Πανελλήνιες που ξεκίνησε εξαιτίας της αδυναμίας του υπουργείου Παιδείας να παράσχει οποιασδήποτε μορφής ασφάλεια στην υποβολή των δελτίων μέσω internet, καθώς αποφάσισε να μην παραχωρήσει στους μαθητές προσωπικό κωδικό "pin". 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μαθητές να καλούνται να βάλουν έναν δικό τους κωδικό, με τους περισσότερους να βάζουν είτε την ημερομηνία γέννησής τους είτε ακόμα και το κινητό τους τηλέφωνο και έτσι δεκάδες μαθητές να γνωρίζουν εξαρχής τους κωδικούς των άλλων συμμαθητών τους και στο πλαίσιο των πειραγμάτων, ο ένας να καταθέτει μηχανογραφικό για λογαριασμό του άλλου. Έτσι όταν ένας μαθητής προσπάθησε να καταθέσει μηχανογραφικό δελτίο μέσω διαδικτύου, το υπουργείο Παιδείας του κλείδωνε το λογαριασμό γιατί υπήρχε άλλη κατάθεση με τα ίδια στοιχεία. Για το θέμα έχουν υπάρξει ήδη μέχρι στιγμής 4 καταγγελίες για πλαστές δηλώσεις μηχανογραφικών δελτίων συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μάλιστα έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εις βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 50 και 55 ετών για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή. Τα προβλήματα αναμένεται να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Για την υπόθεση αυτή υπεβλήθη, προ ημερών, έγκληση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από δύο 18χρονους ημεδαπούς, τελειόφοιτους λυκείου, που διαμένουν στην Αθήνα, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι δεν μπορούσαν να υποβάλουν μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου