6.7.12

Δίαιτα Ωμέγα εν τη πράξει στην Costa Navarino

Ένα εντελώς νέο γαστρονομικό concept επιφυλάσσει για τους φιλοξενούμενους του το εστιατόριο Omega στην Costa Navarino.

Το γεγονός πως η Δίαιτα Ωμέγα είναι βαθύτατα ευεργετική, πως ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και πως βοηθά στη διατήρηση του σωματικού βάρους είναι γνωστό. Αυτό που πιθανώς να μη γνωρίζουν όλοι είναι πως- ήδη από πέρσι το καλοκαίρι- στην Costa Navarino υπάρχει ένα εστιατόριο αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτό το concept.

Στο εστιατόριο Omega όλα τα πιάτα που σερβίρονται κρύβουν από πίσω μία βαθιά μελέτη για την ιδανική εξισορρόπηση των Ω-3 και Ω-6 λιπαρών οξέων. Εκτός από τον host chef, τον Executive Chef της Costa Navarino, Δόξη Μπεκρή, από την κουζίνα του Omega περνούν και διεθνώς καταξιωμένοι guest chefs, που δημιουργούν μενού βασισμένα στη «Δίαιτα Ωμέγα».

Ο σολομός, το αβοκάντο, οι φακές, το παντζάρι, οι ξηροί καρποί, τα αυγά και το κρέας από κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής και πολλά ακόμη υλικά γίνονται οι πρώτες ύλες, που μεταμορφώνονται σε απίστευτα γαστριμαργικά πιάτα και συνδυάζουν τη μοναδική γεύση με τις ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες. Όμως στο Omega δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα που κάνει τη διαφορά, αφού σχεδόν όλες οι πρώτες ύλες, εντασσόμενες στη λογική της 100 Mile Diet, προέρχονται από απόσταση όχι μεγαλύτερη των 100χλμ. από την Costa Navarino, ενώ σχεδόν όλα τα λαχανικά φθάνουν στο πιάτο κατευθείαν από τους κήπους των εγκαταστάσεων του resort.

Επιπλέον, στην υπέροχη κουζίνα του Omega παραδίδονται μαθήματα μαγειρικής στους επισκέπτες από τους guest chefs με στόχο τη μετάδοση των βάσεων της «Δίαιτας Ωμέγα», δημιουργώντας προτάσεις υψηλής γαστρονομίας.

Το πρόγραμμα φέτος στο Omega έχει ως εξής:
Host Chef
• Δόξης Μπεκρής – Executive Chef Starwood Hotels and Resorts, Costa Navarino, μαζί με τον Dr. Fedon Lindberg (4-12.07)
Guest Chefs
• Konstantin Filippou – Novelli, Vienna (13-27.07)
• Λευτέρης Λαζάρου – Varoulko (10-18.08)
• Ronny Portoulidis – Duke και Can Punta, Palma de Mallorca (19-30.08)
• Έκτορας Μποτρίνι – Etrusco, Botrini’s (31.08-09.09)

Omega: Navarino Dunes, Costa Navarino, Μεσσηνία, τηλ. 272 30 97 000, www.omegacostanavarino.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου