18.8.12

ΕΙΧΑΝ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Εξαρθρώθηκε συμμορία γεωργιανών διαρρηκτών

Είχαν διαπράξει κλοπές σε αποθήκες, διαμερίσματα και καταστήματα

Eγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε αποθήκες πολυκατοικιών, διαμερίσματα και καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και τη Μεσσηνία εξαρθρώθηκε στις 16 και 17 Αυγούστου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής.
Συνελήφθησαν 15 άτομα, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας από 17 έως 38 ετών και αναζητούνται 19 συνεργοί τους. 
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, ενεργώντας σε κάθε περίπτωση από κοινού και με διαφορετική σύνθεση ομάδας κάθε φορά και διέπρατταν κλοπές κατ' εξακολούθηση με την ίδια μέθοδο δράσης.
Ειδικότερα, μέλη της οργάνωσης εισέρχονταν σε αποθήκες πολυκατοικιών, διαμερίσματα και καταστήματα, κυρίως βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης και υπόδησης και διάφορα άλλα αντικείμενα. Στη συνέχεια, αφού κρατούσαν μέρος των κλοπιμαίων για προσωπική χρήση, πωλούσαν τα υπόλοιπα και προωθούσαν μέρος των χρημάτων σε άτομα στο εξωτερικό.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 238 περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της
Αττικής και μία στη Μεσσηνία.
Μετά από έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις κατοικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες και φυσίγγια, μαχαίρια, διάφορα εργαλεία για διαρρήξεις, το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ, διαταγές αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό, μικροποσότητα κάνναβης, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, πλήθος κοσμημάτων και διάφορα άλλα είδη οικιακής χρήσης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου