15.8.12

Ομπάμα σε ΝΑΣΑ: Να με ενημερώσετε αν βρείτε Αρειανούς...


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε αστειευόμενος από τους επιστήμονες στη ΝΑΣΑ, μετά την επιτυχημένη προσγείωση στον Αρη του ρομποτικού οχήματος Curiosity, να τον ενημερώσουν αμέσως αν βρουν ίχνη ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη.
«Αν έρθετε σε επαφή με Αρειανούς, θα ήθελα να με ενημερώσετε», είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη ΝΑΣΑ.
«Ασχολούμαι με πολλά άλλα επείγοντα θέματα, αλλά πιστεύω πως αυτό θα έχει προτεραιότητα. Ακόμα και αν πρόκειται για μικρόβια, θα έχει ενδιαφέρον», πρόσθεσε.
Το Curiosity προσεδαφίστηκε στον Αρη την περασμένη εβδομάδα και αναζητεί ίχνη ζωής στον πλανήτη. Επίσης θα συλλέξει πληροφορίες για μια ενδεχόμενη επανδρωμένη αποστολή στο μέλλον.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως χάρη στην αφοσίωση των επιστημόνων της ΝΑΣΑ, το Curiosity προσέλκυσε την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.
«Θέλω απλώς να σας συγχαρώ. Κάνατε μια εξαιρετική δουλειά και μας κάνατε όλους περήφανους. Είστε τα παραδείγματα της αμερικανικής τεχνογνωσίας στην επιστήμη και τον τομέα της μηχανικής», κατέληξε ο Ομπάμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου