4.9.12

Όνειρο του Τσίπρα να "λεηλατήσει " το ΠΑΣΟΚ !

«Στις επόμενες εκλογές θα πάρουμε 45% και θα κυβερνήσουμε με το λαό»

«Δέσμευση η συγκρότηση μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς»
 Το σχέδιό του για τη συγκρότηση «μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς που θα κυβερνήσει τον τόπο», παρουσίασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του «Νέου Αγωνιστή» στη Νίκαια, εξαπολύοντας ταυτόχρονα ιδεολογική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, με βάση τα ίδια τα συνθήματα που υιοθέτησε με την Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη. 
Εξαρχής ο κ. Τσίπρας αποσαφήνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το νέο ΠΑΣΟΚ «όπως διατείνονται τα μέσα της διαπλοκής», ούτε θέλει και να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, ούτε και να οικειοποιηθεί μια διακήρυξη αρχών «που δεν ήταν αφήγηση της δικής μας αριστεράς», παρόλο που όπως είπε, η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη αντλούσε από το ιδεολογικό, προγραμματικό και αγωνιστικό απόθεμα της ιστορικής αριστεράς.  
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η παρουσία του στην εκδήλωση του «Νέου Αγωνιστή», μιας ομάδας στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έχει την σημασία της ισχυρής δέσμευσης, στη συγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς που θα κυβερνήσει τον τόπο για να σταματήσει τη λεηλασία του λαού μας και γιατί «μας ενώνει η ισχυρή δέσμευσή μας στην προγραμματική και πολιτική ενότητα όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου