9.9.12

Ο Πλουσιότερος Έλληνας του κόσμου «Διάλεξε » Μεσσηνία !

Ίσως πολλοί να μην γνωρίζετε το όνομα του αλλά το Περιοδικό FORBES που δημοσιεύει κάθε χρόνο την σχετική λίστα των δισεκατομμυριούχων του Πλανήτη τον κατατάσσει στην 1η θέση των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων .
 Πρόκειται για τον ομογενή Φιλάρετο Καλτσίδη ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης τσιμεντοβιομηχανίας της Ρωσίας (EUROCEMENT )ενώ η επιχειρηματική του δράση επεκτείνεται σε πολλούς τομείς της Ρώσικης οικονομίας . 
Σύμφωνα με το FORBES η περιουσία του Φιλάρετου Καλτσίδη υπολογίζεται στα 4.4 δις. Δολάρια ενώ τον κατατασει στην θέση 242 της παγκόσμιας κατάταξης δισεκατομμυριούχων .
 Τον κο Καλτσίδη ακολουθούν στην σχετική λίστα στην δεύτερη θέση ο νεοεισερχόμενος Αριστοτέλης Μυστακίδης ,ιδιοκτήτη του 6% των μετοχών της εταιρείας GLENCORE ,εμπορίας και μεταφοράς πρώτων υλών με περιουσία 2.8 δις. Δολλάρια καταλαμβάνοντας την θέση 418 στην Παγκόσμια κατάταξη . Ακολουθεί ο γνωστός Σπύρος Λάτσης με περιουσία που ανέρχεται πλέον στα 2.6 δις δολάρια αισθητά χαμηλότερα από τα 4.8 δις δολάρια της σχετικής λίστας του 2011 και καταλαμβάνει την θέση 464 στην παγκόσμια λίστα Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο Φίλιππος Νιάρχος γιός του Έλληνα Κροίσου Σταύρου Νιάρχου με περιουσία που ανέρχεται στα 2.5 δις δολάρια ενώ στην παγκόσμια κατάταξη καταλαμβάνει την θέση 491 Ο δισεκατομμυριούχος Φιλάρετος Καλτσίδης μαγεύτηκε από την Κορώνη στην περιοχή της οποίας επένδυσε με αγορά Γής αποκτώντας στην Μεσσηνία μία ακόμα εξοχική κατοικία για τις διακοπές του ιδίου και της οικογενείας του

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου