21.2.13

«ΠΡΙΓΚΗΠΕΣΑ ΙΖΑΜΠΩ» - ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ / 2013

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο, για το 1ο Καλαματιανό Καρναβάλι, με παρόντες το Δήμαρχο Καλαμάτας και τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής.
Το πρώτο Καλαματιανό Καρναβάλι έχει την δική του ταυτότητα. 
 
Έτσι, το κλασσικό καρναβαλικό παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού μετονομάστηκε σε «Μυστικό της Πριγκηπέσας  Ιζαμπώ», τίτλος εμπνευσμένος από την ηρωίδα του μυθιστορήματος του Άγγελου Τερζάκη «Πριγκιπέσα Ιζαμπώ», στην οποία θα υπάρχουν αναφορές και σε άλλες εκδηλώσεις του Καρναβαλιού.
 
Η οργάνωση γίνεται από την Καρναβαλική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 20 άτομα, τα οποία συμμετέχουν αφιλοκερδώς και αποτελείται από τις εξής ομάδες:
1. Πληρώματα
Υπεύθυνη: Ευαγγελία Λιάππα
2. Μυστικό της Ιζαμπώ
Υπεύθυνος: Δημήτρης Βεργόπουλος
3. Εκδηλώσεις
Υπεύθυνος: Χαράλαμπος Βγενής
4. Οικονομικά
Υπεύθυνος: Δημήτρης Μπούχαλης
5. Media
Υπεύθυνος: Νίκος Κουρής
 
Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 40 Καρναβαλικά πληρώματα, με μέσο όρο 50 καρναβαλιστές ανά πλήρωμα. Υπολογίζεται ότι θα παρελάσουν περισσότεροι από 2.000 καρναβαλιστές και θα πραγματοποιηθούν 7 διαφορετικά δρώμενα – παιχνίδια κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού.
  Σημειώνεται ότι τα έξοδα θα καλυφθούν από χορηγίες επαγγελματιών της Καλαμάτας, τους οποίους τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής ευχαρίστησαν ιδιαίτερα.Το πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να κυκλοφορήσει επίσημα και σε άλλους Νομούς της Πελοποννήσου, θα βασισθεί στο παρακάτω πλάνο 
Σημειώνεται ότι τα έξοδα θα καλυφθούν από χορηγίες επαγγελματιών της Καλαμάτας, τους οποίους τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής ευχαρίστησαν ιδιαίτερα.
Το πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να κυκλοφορήσει επίσημα και σε άλλους Νομούς της Πελοποννήσου, θα βασισθεί στο παρακάτω πλάνο:
  • Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου, ώρα 18.00, Πλατεία 23ης Μαρτίου: Γιορτή έναρξης
  • Σάββατο 16 Μαρτίου, ώρα 13.00, Λιμάνι Καλαμάτας (μπροστά από το ξενοδοχείο Αμέρικα): «Ιζαμπιάδα»
  • Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 17 Μαρτίου, ώρα 16.00, οδός Αριστομένους: Μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση – Αμέσως μετά τη λήξη θα ακολουθήσει η τελετή λήξης
Καθημερινά λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο η έκθεση των στολών των καρναβαλικών πληρωμάτων, ενώ  από τις 18.00 έως τις 20.00 μπορεί όποιος θέλει να ενημερωθεί σχετικά.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε υπερήφανος για τα νιάτα της πόλης και δη για τα 20 μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής, που αγωνίζονται νυχθημερόν και αφιλοκερδώς για να διοργανώσουν, από 7 έως και 17 Μαρτίου, το 1ο Καλαματιανό Καρναβάλι. Δήλωσε βέβαιος ότι θα προκαλέσει αίσθηση στο πανελλήνιο και ότι θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και ποιότητα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου