22.2.13

Τατούλης: «Πρέπει να "παντρέψουμε" το δημόσιο με το ιδιωτικό συμφέρον»

«Στη νέα Ελλάδα πρέπει επιτέλους να “παντρέψουμε” το δημόσιο με το ιδιωτικό συμφέρον και να εξασφαλίσουμε τις ίδιες συνθήκες, τους ίδιους όρους, τις ίδιες προϋποθέσεις, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να πάψουμε να συντηρούμε μια κρατικοδίαιτη οικονομία που εξαντλεί τους πόρους και δεν ανταποδίδει τίποτα στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Αναπτυξιακών Εταιρειών, Πέτρος Τατούλης, στη συνεδρίαση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, υπό τη νέα σύνθεση, στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη, παρουσία του γενικού διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφερειακής Πολιτικής και Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, Κωνσταντίνου Κουκολιά.

Βασικός μας στόχος ανέφερε ο Πέτρος Τατούλης, είναι η δημιουργία σημείου πολιτικής αναφοράς με την αρμονική σύζευξη της δημόσιας με την ιδιωτική πρωτοβουλία προς εξυπηρέτηση των αναγκών της οικονομίας και του στόχου της ανάπτυξης. Ως δεύτερο κρίσιμο στοιχείο αυτής της προσπάθειας, έθεσε τη σταθερή προσήλωση στο στόχο της εδαφικής και κοινωνικής συνοχής, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Λισαβόνας, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν έχει γίνει καμία τέτοια πρόβλεψη στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται.

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι η Ένωση Ελληνικών Αναπτυξιακών Εταιρειών θα καταρτίσει μια μελέτη για την ελληνική αυτοδιοίκηση του 2020 σε συνάρτηση με το στόχο της Ευρώπης 2020. «Οι οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν αποτελούν ένα στενό διοικητικό μηχανισμό, αλλά διαθέτουν και εξαιρετικά αναπτυξιακά στοιχεία. Εδώ ο ρόλος των πολυμετοχικών αναπτυξιακών εταιρειών είναι πολύ σημαντικός γιατί μπορούν αφενός να λειτουργήσουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, προασπίζοντας, αφετέρου το δημόσιο συμφέρον. Πρέπει συνεπώς να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μοχλεύουν την τοπική οικονομία», ανέφερε ο κ. Τατούλης.

Ο Κ. Κουκολιάς δήλωσε ότι οι σχετικές δομές του υπουργείου θα αποτελέσουν αρωγό της Ένωσης σε κάθε ενέργειά της, αφού το όραμά τους συμπίπτει απόλυτα όσον αφορά την άρνηση του κρατικισμού και της εξάρτησης της ιδιωτικής οικονομίας από αυτόν. Τέλος, ομόφωνη ήταν η απόφαση του νέου διοικητικού συμβουλίου για τη στήριξη της νέας κατεύθυνσης της Ένωση Ελληνικών Αναπτυξιακών Εταιρειών

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου