19.4.13

Δένδιας στην Βάρδα- "Ουδείς από τα θύματα θα απελαθεί " !

«Ουδείς από τα θύματα κρατείται ή υπάρχει πιθανότητα να απελαθεί από τη χώρα» ξεκαθάρισε σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί στη Βάρδα Ηλείας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. Μάλιστα όπως πρόσθεσε «έχω την ευχέρεια να δώσω στα θύματα αυτό το καθεστώς, που θα τα προστατεύσει από την απέλαση».
Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στη Νέα Μανωλάδα το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, τόνισε ότι «αυτό που συνέβη, όχι μόνο αντίκειται στη νομιμότητα, αλλά αντίκειται ευθέως στην ιδέα της ανθρωπιάς».
Επίσης χαρακτήρισε εντελώς απαράδεκτα τα όσα συνέβησαν και όπως σημείωσε δεν έχουν καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας.
Στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας τόνισε με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στη Νέα Μανωλάδα ότι «δεν έχω την παραμικρή δυσκολία να αποδεχθώ πως το ευρύτερο κράτος, δεν υπήρξε πάντα παρόν, γι' αυτό χρειάζονται οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται».
Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση πέρασε σχετική διάταξη, που επιτρέπει στην αστυνομία να ελέγχει τα θέματα της ανασφάλιστης εργασίας. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο νομοθέτημα υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Νίκος Δένδιας έφθασε στη Βάρδα Ηλείας λίγο μετά τις 8:00 το πρωί και επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου ενημερώθηκε σχετικά με τις έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό των τριών ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση των πυροβολισμών εναντίον 200 μεταναστών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου