18.4.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Απονομή Βραβείων ποίησης «Μ. Πολυδούρη» !

το Σάββατο 20 Απριλίου
H επιτροπή απονομής του Βραβείου Ποίησης «Μ. Πολυδούρη» συνεδρίασε την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 22.00, στο Δημαρχείο, υπό την προεδρία του Δημάρχου, με τη συμμετοχή των μελών της Γιώργου Ανδρειωμένου, Καθηγητή Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Νίκου Ξανθούλη, Καλλιτεχνικού Διευθυντή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., Νίκου Μπασακίδη, Προέδρου της Κ.Ε. «Φάρις» και Μαρίας Τσαγκαράκη, Προέδρου του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.
Η επιτροπή, μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, αποφάσισε ομόφωνα να απονεμηθεί το Βραβείο Ποίησης «Μ. Πολυδούρη» για το έτος 2012 σε δύο πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές και συγκεκριμένα:
• Στη Χρύσα Βλάχου, για την ποιητική συλλογή της «Τροπή» των εκδόσεων Θερμαϊκός, η οποία  διακρίνεται για την πολύ καλή χρήση της γλώσσας, τον υπαρξιακό και φιλοσοφικό της προβληματισμό, καθώς και το πυκνό ποιητικό της ύφος
• Στον Θάνο Πάσχο, για την ποιητική συλλογή του «Έρως Ονειρευόμενος» των εκδόσεων Γαβριηλίδη, η οποία διακρίνεται για την ποιητική ευαισθησία της, το ιδιαίτερα λυρικό και ερωτικό κλίμα, καθώς και το λιτό, περιεκτικό ύφος της.
Η απονομή του Βραβείου Ποίησης «Μ. Πολυδούρη» έτους 2012 θα γίνει το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, στις 20.00, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας.
Τα Ε΄ Πολυδούρεια / 2013 είναι αφιερωμένα στην ποιήτρια Μελισσάνθη, με κεντρική ομιλήτρια την Πέρσα Αποστολή, Διδάκτορα Φιλολογίας του

Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Μελισσάνθη, η φωνή της υπαρξιακής ποίησης».
Συμμετέχουν με απαγγελίες  και τραγούδια μαθητές από το Μουσικό Σχολείο, το ΓΕΛ Πύλου, το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας και το 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ

• Η Χρύσα Βλάχου γεννήθηκε στη Λακωνία και ζει στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και στη συνέχεια στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Είναι έγγαμη και έχει δύο παιδιά. Εργάζεται ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση.
Η ποιητική συλλογή «Τροπή» περιέχει ποιήματα που έχουν γραφεί στη δεκαετία 2001-2011.
• Ο Θάνος Πάσχος γεννήθηκε στην Πετρούπολη. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας και υπηρετεί ως φιλόλογος στη Δημόσια Εκπαίδευση. Ο «Έρως Ονειρευόμενος» είναι η πρώτη ποιητική συλλογή που εκδίδει. Διατηρεί τον προσωπικό ιστότοπο http://tha.pblogs.gr
Δείτε ποιήματα από την ποιητική συλλογή της Χρύσας Βλάχου και του Θάνου Πάσχου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου