20.4.13

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

250 μαθητές-ηθοποιοί στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης !!!
Ανοίγει σήμερα  στις 10 το πρωί, στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, η αυλαία  του 2ο Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.
 Ομιλήτρια στην τελετή έναρξης θα είναι η καθηγήτρια της Ιστορίας Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ. Θα ακολουθήσει παράσταση με τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου από το 1ο Γυμνάσιο Άργους.
Την Κυριακή στις 10 το πρωί το Εσπερινό Λύκειο Καλλιθέας θα παρουσιάσει τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και στις 11:30 η Βασιλική Ακαδημία Αρχαίας Τέχνης του Λονδίνου τις «Βάκχες» του Ευριπίδη.
Τη Δευτέρα στις 10 το πρωί το Λύκειο Λιτόχωρου θα παρουσιάσει τις «Νεφέλες» και στις 11:30 το Λύκειο Μολάων τους «Βάτραχους» του Αριστοφάνη.
Την Τρίτη στις 10 το πρωί το 7ο Γυμνάσιο και τα 1ο, 2ο, και 4ο Λύκεια Κέρκυρας θα παρουσιάσουν τους «Αχαρνής» και στις 11:30 το Λύκειο Επισκοπής Κρήτης τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη. 
Την Τετάρτη στις 10 το πρωί το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και στις 11:30 το Λύκειο Μεσσήνης τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου. Την Πέμπτη στις 10 το πρωί το 1ο Λύκειο Αμαλιάδας θα παρουσιάσει τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη. Η αυλαία του Φεστιβάλ θα κλείσει την Παρασκευή 26 Απριλίου με την «Ορέστεια» του Αισχύλου από το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου