Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ger-Mani» της Ομάδας Εργασίας για Διεθνή Νεανικά Προγράμματα Ούννα αναγνωρισμένο σωματείο (AGIP) ένα κομμάτι της Ελλάδας και με την χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος IdA, φιλοξενήθηκαν για ένα μήνα (από τις 15.02 έως τις 14.03) στην Καρυούπολη στη Μάνη, εννέα μαθητές και μια μαθήτρια του επαγγελματικού σχολείου “Walter-Hecker-Schule“ από το Κάσσελ, μαζί με τους καθηγητές τους.
Στόχος του προγράμματος IdA είναι οι μαθητές να συλλέξουν μαζί με τις επαγγελματικές και πρακτικές τους γνώσεις, και εμπειρίες από το εξωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μαθητές ήταν πολύ εργατικοί και επιμελείς, καθώς έστησαν φράχτες για τα ζώα, κατασκεύασαν σπίτια για σκύλους στον τοπικό σύλλογο προστασίας ζώων, και καθάρισαν τους δρόμους περιπάτου στο βουνό Ταΰγετο, αλλά βοήθησαν και στην μαγειρική ελληνικών εδεσμάτων. Επισκέφθηκαν Έλληνες μαθητές στο μάθημα της γερμανικής γλώσσας και μαζί έκαναν ασκήσεις για την επερχόμενη τελική εξέταση τους στο μάθημα αυτό, βοηθώντας τους έτσι ουσιαστικά.
Στον ελεύθερο χρόνο τους έκαναν περιηγήσεις στην γύρω περιοχή, με εκδρομές στη Μάνη και στο ακρωτήριο του Ταινάρου, καθώς και στο σπήλαιο του Δυρού. Εκδρομές έγιναν επίσης στην Αθήνα, την Κόρινθο, το Ναύπλιο, το Άργος, τις Μυκήνες και την Μονεμβασιά, κάτι που ήταν στο πρόγραμμα. Κάθε Δευτέρα ήταν ημέρα ποδοσφαίρου. Η ομάδα συναντιόταν στο γήπεδο του Γυθείου και έπαιζε με την ομάδα του Αγίου Βασιλείου και του Ολυμπιακού Γυθείου. Πριν το τελευταίο κοινό γεύμα την τελευταία Δευτέρα, έγινε αναμέτρηση των δυνάμεων στο κέντρο συνάντησης του συλλόγου, αλλά αυτή τη φορά «μόνο» στην επιτραπέζιο αντισφαίριση και στο επιτραπέζιο ποδόσφαιρο.
Οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου “Walter-Hecker-Schule“ συμμετείχαν σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δήμου κα Ελένη Δρακουλάκου, κο Αλέξανδρο Καπασούρη και κο Δημήτρη Ροζάκη οι οποίοι συνόδευσαν 13 μαθητές και μαθήτριες του τοπικού γυμνασίου του Γυθείου, στις εγκαταστάσεις της UNNA στην Καρυούπολη. Οι Έλληνες μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους δέκα μαθητές από το Κάσσελ, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες και να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας.
Και όπως είναι αυτονόητο, οι συμμετέχοντες σε αυτό το πρόγραμμα από τη Γερμανία, επιθυμούν να έλθουν ξανά στην Ελλάδα, ενώ οι Έλληνες μαθητές αναμένουν την πρόσκληση τους στη Γερμανία, για να μπορέσουν σύντομα να επισκεφθούν στο άμεσο μέλλον τους φίλους τους εκεί.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σημείο αυτό σε όλους τους συμμετέχοντες, που με την βοήθειά τους υποστήριξαν αυτό το πρόγραμμα.