25.5.13

Χιλιάδες διαδηλωτές από όλο το κόσμο κατά της Monsanto

Η ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 

Τη μαζικότερη εκστρατεία που έχει γίνει μέχρι σήμερα, πραγματοποιούν το Σάββατο ακτιβιστές από όλο το κόσμο κατά της πολυεθνικής εταιρίας βιοτεχνολογίας Monsanto με τη μορφή συλλαλητηρίων.

Η Μονσάντο: Μια εταιρεία-κολοσσός, η οποία έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές μπλεγμένη σε σκάνδαλα, συμπεριφέρεται σαν αποικιοκράτης και επιβάλλει τα προιόντα της με τρομακτικούς τρόπους, μην διστάζοντας να οδηγήσει ανθρώπους στην φυλακή.
Η Μονσάντο δεν ενδιαφέρεται απλώς για το κέρδος. Αυτό που θέλει να επιτύχει, είναι να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο, ελέγχοντας τον πιο σημαντικό παράγοντα για την επιβίωση: Την τροφή.
Το κίνημα "Πορεία ενάντια στη Monsanto" εκτιμά ότι περίπου 300.000 διαδηλωτές θα συμμετέχουν στην μαζική εκστρατεία που εκτείνεται σε κάθε ήπειρο και συγκεκριμένα σε 58 χώρες, 428 πόλεις και τουλάχιστον 48 πολιτείες των ΗΠΑ.
Οι συντονισμένες διαμαρτυρίες κατά της Monsanto, έχουν ως κύριο αίτημα τους την απαγόρευση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων.
Η διαμαρτυρία οργανώνεται ιντερνετικά κυρίως μέσω Facebook και Twitter, ενώ οι διοργανωτές ενημερώνουν το κοινό για τις δραματικές επιπτώσεις που έχουν για την υγεία οι γενετικά μεταλλαγμένες τροφές.
"Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και τις επιπτώσεις που αυτοί έχουν στην υγεία. Οι άνθρωποι πρέπει να δράσουν για να πάρουν πάλι πίσω τον έλεγχο των τροφίμων", δήλωσε ένας εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης κατά της Monsanto.
Όπως αναφέρεται στο RT, τον Μάρτιο το Κογκρέσο ψήφισε ένα σχετικό νόμο γνωστό ως "Monsanto Protection Act", που δίνει τη δυνατότητα στην Monsanto, αλλά και άλλες εταιρείες βιοτεχνολογίας τροφίμων να συνεχίσουν την παραγωγή και την πώληση γενετικά τροποποιημένων προϊόντων ακόμη και αν έχουν κινηθεί νομικά εναντίον τους.
Όπως σημειώνει το παρατηρητήριο "Food & Water", η σχέση της Monsanto με την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ υπερβαίνει το Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο.
Σε έκθεσή του αναφέρει πως απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν στο Wikileaks δείχνουν ότι "το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ πιέζει τις ξένες κυβερνήσεις να υιοθετήσουν πολιτικές υπέρ της βιοτεχνολογίας και βρίσκεται σε εξέλιξη μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων για τη βελτίωση της εικόνας των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων".
Σύμφωνα με την έκθεση η "εκστρατεία υπέρ της Monsanto" βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:
Προώθηση των συμφερόντων των εταιρειών της βιοτεχνολογίας, Πιέσεις προς τις ξένες κυβερνήσεις να αποδυναμώσουν και να περιορίσουν τους κανόνες για τα προϊόντα βιοτεχνολογίας, Προστασία των εξαγωγών των αμερικανικών προϊόντων βιοτεχνολογίας, Πιέσεις προς τις αναπτυσσόμενες χώρες να υιοθετήσουν την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.
Πακτωλός χρημάτων σε βάρος της φύσης
Στο ντοκιμαντέρ της, η Μαρί-Μονίκ Ρομπέν εξετάζει την επικράτηση στη βιομηχανία των αγροτοχημικών μιας από τις πιο δόλιες και ισχυρότερες επιχειρήσεις στον κόσμο. Παρακολουθεί τον παρασκηνιακό κόσμο της διατροφικής βιομηχανίας και την ανέλιξη της Monsanto στο επίπεδο της παγκόσμιας εμπορικής κυριαρχίας, καθώς κρατά τα "κλειδιά" για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) στη μερίδα του λέοντος της προμήθειας τροφίμων.
Υπενθυμίζεται ότι το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων παγκοσμίως, κατασκευάζεται και ανήκει στη Monsanto. 
Την πολυεθνική που από την ίδρυση της, πριν 108 χρόνια, έχει τον τίτλο της πιο ρυπογόνας και επικίνδυνης στην ιστορία της βιομηχανίας.
Η εταιρεία κατέχει ένα ακόμη ρεκόρ: των περισσότερων δικαστικών αγωγών και μηνύσεων που έχουν ασκηθεί ποτέ σε βιομηχανία. 
Για αιτίες που αφορούν απόκρυψη και αλλοίωση στοιχείων για τα προϊόντα της, ψευδείς πληροφορίες, για μόλυνση ολόκληρων περιοχών ακόμη και πόλεων, όπως και για δωροδοκίες σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για να παραβλέψουν τους νόμους και τους κανονισμούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου