24.5.13

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙΝΕ ΑΛΛΑ....ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ !!!


Από συσκέψεις πάμε καλά στην πράξη τι γίνεται ;
ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ: "Η Πελοπόννησος, δεν αντέχει να χάσει και άλλα δάση από φωτιές"
 ΣΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , ΜΕΤΑΞΑΔΑ -ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΣΑ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΤΑΙ ΛΥΣΗ;
 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΝΕΝΟΣ !!
Ευρεία σύσκεψη με θέμα το συντονισμό των δράσεων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2013, πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Ο κ. Αγγελάκας, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει η μέγιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων όλων των υπηρεσιών και των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους, για την πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών, επισημαίνοντας, ωστόσο και την ανάγκη σωστής διαχείρισης της πληροφορίας.
Τόνισε, δε, την έγκαιρη, για φέτος, κατανομή των 18,4 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό στους Ο.Τ.Α. της χώρας, για έργα πυροπροστασίας, καθώς και τη διάθεση, από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ, συνολικού ποσού 51 εκατομμυρίων ευρώ για υλοποίηση προγραμμάτων δασοπροστασίας, διευκρινίζοντας ότι για το κάθε κονδύλι που θα πάρουν οι Δήμοι θα ζητήσει αναλυτική αναφορά στο που διοχετεύτηκε.
Ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε, ακόμη, ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διαχείρισης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) και στις παρεμβάσεις αποκατάστασης, που πρέπει να γίνουν σ' αυτούς από τους Ο.Τ.Α., ενόψει και του πιο θερμού καλοκαιριού των τελευταίων 15 χρόνων.

Δήλωσε, επίσης, ότι ήδη έχει δώσει εντολή για άμεση ολοκλήρωση των έργων αντιπυρικής προστασίας, που υλοποιούν οι Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον τομέα του εθελοντισμού και της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας στο ζήτημα των πυρκαγιών, καλώντας τους πολίτες να βοηθήσουν στην πρόληψη, καθαρίζοντας τα οικόπεδά τους από ξερά χορτάρια και άχρηστα αντικείμενα.
Τέλος, δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων τις χρήσιμες παρατηρήσεις που κατατέθηκαν για την καλύτερη οργάνωση και εκτέλεση των δράσεών πυροπροστασίας.
«Η χώρα μας και πολύ περισσότερο η Πελοπόννησος, δεν αντέχει να χάσει και άλλα δάση από φωτιές», κατέληξε ο κ. Αγγελάκας.
Στη σύσκεψη μετείχαν, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιώργος Πουλοκέφαλος, οι αντιπεριφερειάρχες, Ντίνα Νικολάκου, Βαγγέλης Γιαννακούρας και Παναγιώτης Αλευράς, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών της Α.Δ. Αντώνης Κανταρτζόπουλος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, Υποστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος, ο Διοικητής της 4ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Σεραφείμ Χατζημηχαϊλίδης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Α. Δ. Δημήτρης Κατσαρός, ο διευθυντής δασών Πελοποννήσου Σπύρος Πολίτης, στελέχη των Ο.Τ.Α., εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου