19.7.13

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας-Εντυπωσιακή παρουσία των σπουδαστών στη 2η Μουσική Ακαδημία

Εντυπωσιακή υπήρξε η παρουσία των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στο διαγωνιστικό τμήμα της 2ης Μουσικής Ακαδημίας του Δικτύου Δημοτικών Ωδείων, η οποία οργανώνεται στον Βόλο από 13 ως 21 Ιουλίου.
 

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους διευθυντές των δημοτικών ωδείων του Δικτύου, απένειμε Α' Βραβείο στη Μεγάλη Κατηγορία του διαγωνισμού φλάουτου σε δυο Καλαματιανούς, αποφοίτους του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, τη Λυδία Άιζενμπαχ και τον Λουκά Λυμπερόπουλο (διπλώματα της τάξης της Βίκης Βασιλειάδη), ενώ και στη Β' Κατηγορία το Α' Βραβείο απέσπασε η Ερωφίλη Παναγιωταρέα (τάξη Βίκης Βασιλειάδη). Απόλυτη ήταν η Καλαματιανή κυριαρχία και στο κλαρινέτο, όπου Α' Βραβείο απέσπασαν ο Γιάννης Μανωλακάκης και ο Ηλίας Αναγνωσταράς (τάξη Μάριου Μολανδώνη). Πρώτευσαν στις κατηγορίες τους, επίσης, η Μαρίνα Χατζησταύρου στο πιάνο (τάξεις Νέλλης Σεμιτέκολο & Νίκολα Κατούντα) και η Κατερίνα Παλαιολόγου στη μονωδία (τάξη Χριστίνας Γιαννακοπούλου).

Καθοριστική στις επιτυχίες αυτές υπήρξε η συμβολή της καθηγήτριας πιάνου και μουσικής δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Μαρίας Παπαπετροπούλου, η οποία στήριξε συνοδευτικά τους διακριθέντες σπουδαστές στο διαγωνιστικό τμήμα, αλλά, επιπρόσθετα, την Κυριακή 14 Ιουλίου παρουσίασε μαζί με τη διακριθείσα στον διαγωνισμό σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου, ένα πρόγραμμα με επιλογές τραγουδιών από γνωστούς Έλληνες συνθέτες, συνδεδεμένους με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας (ως διευθυντές, μέντορες, διδάσκοντες ή συνεργάτες).
Έτσι, στην αίθουσα 'Έρση Σαράτση' του Δημοτικού Ωδείου Βόλου ακούστηκαν έργα Γιώργου Κουρουπού, Μάνου Χατζιδάκι, Χρήστου Μεντή, Νίκου Τσότρα, Νίκου Κυπουργού και Στάθη Γυφτάκη. Η σολίστ πιάνου - καθηγήτρια του  Ωδείου Μαρία Παπαπετροπούλου, πριν από κάθε κύκλο τραγουδιών, περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο στο ακροατήριο την προσωπική διαδρομή και την ιδιαίτερη σχέση κάθε συνθέτη με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε μια βραδιά που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρεθέντες μουσικόφιλους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου