18.7.13

Γιορτή υποδοχής 8.500 τουριστών στο Κατάκολο

Κατενθουσιασμένοι από την ελληνική μας φιλοξενία και κρατώντας ενημερωτικά φυλλάδια και δεντράκια ελιάς αποχαιρέτισαν την Ηλεία οι περίπου 8.500 τουρίστες που έφτασαν χθες στο Κατάκολο με τα κρουαζιερόπλοια Seabourn Spirit, Norwegian Jade, Horizon και Magica.
Την αρχική επιφυλακτικότητα των τουριστών μας διαδέχθηκε ένα πλατύ χαμόγελο. Ζητούσαν να μάθουν για τα προϊόντα της ηλειακής γης, τα φαγητά, τα γλυκά, τα ποτά, τα φρούτα και τα αρωματικά φυτά. Κατενθουσιασμένοι γευόντουσαν τα ελληνικά λάδια, αλλά και την ελληνική μας φέτα. Βουτούσαν τις μπουκιές στο λάδι και στη ρίγανη και δοκίμαζαν τις υπέροχες ελιές, τα πατέ της ελιάς πίνοντας μια γουλιά εκλεκτού κρασιού ή τσίπουρου.
Ήταν η 4η συνεχόμενη χρονιά που ο Όμιλος «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου διοργανώσε το «καλωσόρισμα» των τουριστών στο λιμάνι του Κατακόλου. Συμμετείχαν ο ΕΟΤ Κυλλήνης, η Αντιπεριφέρεια Ηλείας, οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν με προϊόντα τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι: Ασπροσπιτιωτών «Η Πρόοδος», Αρβανιτίου Πύργου «Η Αγία Παρασκευή», Γαστούνης «Η Αρχαία Ήλις», Αχλαδινής «Το Πούσι», «οι Πυργιώτισσες», η ΑΜΚΕ Olympic garden, το κέντρο Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας «Διώνη».
Ο όμιλος Aldemar (που προσέφεραν δεντράκια ελιάς), ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας, ΟΛΥΜΠΙΑ Xenia, Eleia (Α. Σπηλιάδης), Κτήμα Μερκούρη, Γκρίλας, Βαρβαρήγος, ΗΛΒΙΓΑΛ Καλομοίρης, ΕΓΝΗΛ, Piggy Farm, Β. Πανταζής, Geoplant, G.K. Biscottino, Ωκεανίς, αρτοποιείο Ζάρρας κ.α.) αλλά και μεμονωμένοι παραγωγοί όπως οι κ.κ. Ν. Αγγελόπουλος (Αχλαδινή), Δημητρόπουλος (Λάλα) Κ. Μπιλάλης (Μηλιές) αλλά και απλοί πολίτες της Ηλείας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ομίλου.
Η πρόεδρος του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας» κα Σοφία Χίντζιου - Κοντογιάννη μιλώντας για την προσπάθεια που γίνεται δεύτερη φορά φέτος για τέταρτη χρονιά συνολικά τόνισε ότι «κάνουμε αυτό το καλωσόρισμα στους τουρίστες μας. Σήμερα είναι τέσσερα τα κρουαζιερόπλοια που είναι στο Κατάκολο. Είμαστε στην προβλήτα ώστε όλοι να περάσουν μπροστά από τους πάγκους. Έχουν μαγειρέψει οι γυναίκες από τους συλλόγους, οι σύλλογοι έχουν φέρει τα προϊόντα τους, επιχειρήσεις του νομού έχουν προσφέρει, λάδι, τυρί, κρασί, ούζο, τσίπουρο, ψωμί, γουρουνοπούλα. Υπάρχει μια πολύ καλή ελληνική φιλοξενία και αυτό ήταν που θέλαμε να προσφέρουμε στους ξένους μας.
Τους δίνουμε φυλλάδια, ο κ. Αγγελόπουλος μας έχει φέρει και μικρά φυτά ελιάς για να τα παίρνουν οι τουρίστες φεύγοντας. Τους προσφέρουμε ακόμα αρωματικά φυτά, ρίγανη. Οι τουρίστες είναι ενθουσιασμένοι, βουτάνε στο λάδι το ψωμί, ρίχνουν ρίγανη και αλάτι και το απολαμβάνουν. Έχουμε ακόμα γλυκά, μπισκότα, όλα γεύσεις Ελλάδας. Σκοπός μας είναι να τους μείνει αυτή η γεύση. Να πάνε στη χώρα τους και όταν δουν το προϊόν στο σούπερ μάρκετ της περιοχής τους να το αγοράσουν. Είναι πολύς ο κόσμος σήμερα και ευχαριστούμε όλους όσοι προσέφεραν στην προσπάθεια αυτή».
Ο αναπληρωτής πρόεδρος Τ.Κ. Κατακόλου Σπύρος Χιώνης, από την πλευρά του σχολίασε πως «η τοπική κοινωνία, οι τοπικοί φορείς, το Λιμενικό Ταμείο και το Τοπικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τον Όμιλο Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας, υποδεχθήκαμε τους ξένους μας. Το επαναλαμβάνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και νομίζω προβάλλοντας τα δικά μας προϊόντα και χρώμα δίνουμε και τα διαφημίζουμε, όπως το τυρί, το λάδι, βασικά είδη διατροφής και εκλεκτά είδη. Πιστεύω ότι θα επαναλάβουμε με μεγαλύτερη επιτυχία την εκδήλωση αυτή».
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου και εκπρόσωπος του προέδρου του ΕΒΕ Ηλείας κ. Σάκης Μπουλούτας, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Κώστα Νικολούτσου, που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και δήλωσε πως «είναι μια εκδήλωση που υποδεχόμαστε τους τουρίστες μας, προβάλλοντας τα προϊόντα του τόπου μας, κάτι που έχει καθιερωθεί. Πρέπει να το επεκτείνουμε να βλέπουν οι τουρίστες τα προϊόντα μας και να μάθουν την ηλειακή φιλοξενία».
Τέλος να επισημάνουμε ότι σε αυτή τη γιορτή φιλοξενίας, προσφοράς και εθελοντισμού προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα προϊόντα μας , το λάδι, τις ελιές, την ελληνική μας φέτα, τα τυριά, τα ποτά, τα φρούτα μας (καρπούζια, πεπόνια κ.α.), τα αρωματικά φυτά, τα γλυκά και τα κουλούρια μας αλλά το κυριότερο όλων, να προβάλουμε την ελληνική μας φιλοξενία.
Με το χορευτικό του Λυκείου Ελληνίδων αλλά και με το ζεστό μας χαμόγελο αποχαιρετήσαμε το απόγευμα τους ανθρώπους που έφτασαν από όλα τα μέρη της γης και επέλεξαν την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Ηλεία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου