20.7.13

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου, η πρώτη ημέρα του Ανταμώματος των Απανταχού Μεσσηνίων στα Πλατάνια Τριφυλίας. Η συγκέντρωση του κόσμουέγινε στην πλατεία στις 10.00, ενώ κάποιοι είχαν την ευκαιρία να λειτουργηθούν στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.
Τους επισκέπτες υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Μεσσηνιακή Αμφικτυονίαςκ. Κώστας Κόλλιας, Δήμαρχος Τριφυλίας και τα μέλη Δ.Σ. της Αμφικτυονίας, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης. ο Πάρεδρος Πλατανίωνμε τους συμβούλους του κ. Παναγιώτης Καραγιάννης, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Λυμπερόπουλος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανίων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλλίας κ. Παναγιώτης Λούτος και ο πρόεδρος κ. Μανώλης Αλοίμονοςκαι μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Οι επισκέπτες από τα πλατάνια με φροντίδα της Αμφικτυονίας μεταφέρονταν κατά ομάδες με οχήματα στο πέτρινο γεφύριτης Νέδα. Η πρώτη ομάδα με τον κ. Αλοίμονο ακολούθησε μια ανοδική διαδρομή μέσα στο ποτάμι διάρκειας περίπου τριώνωρών. Μία δεύτερη ομάδα ακολούθησε καθοδική διαδρομή μέσα στο ποτάμι μέχρι το Στόμιοκαι η τρίτη ομάδα ακολούθησε τη διαδρομή από το μονοπάτι μέχρι τους καταρράκτες με τις λίμνες, το εκκλησάκι της Παναγίας και υπεράνω του Στομίου.
Το μεσημέρι οι επισκέπτες συγκεντρώνονταν στο πλάτωμα και τις βρύσες του ποταμού, όπου τους προσφερόταν από τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία το καθιερωμένο φαγητό από ντόπια προϊόντα. Στη συνέχεια οι επισκέπτες με τα οχήματα μεταφέρθηκαν στα Πλατάνια. Εκεί κάποιοι παρέμεινα και συνέχισαν να χαίρονται το περιβάλλον ενός από τα πιο όμορφα χωριά της Μεσσηνίας.
Το αντάμωμα θα κορυφωθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου, όπου στις 20.00, στο Ανοικτό Θέατρο Νότα Αρνοκούρου, θα έρθουν σε επαφή οι Απανταχού Μεσσήνιοι και τα μέλη του Συλλόγου Φίλοι της Νέδα, υπό τον πρόεδρο κ. Κώστα Καράμπελα, οι οποίοι διαβαίνουν όλη τη Νέδα σε δύο ημέρες. Εκεί θα γίνουν χαιρετισμοί και ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών. Θα προσφερθεί  παραδοσιακό φαγητό σε όλους τους επισκέπτες, θα χορέψει ο Χορευτικός Σύλλογος Φιλιατρών και θα τραγουδήσει ο Λεωνίδας Παπακώστας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου