18.7.13

Με πρόταση για διπλό νόμισμα το κόμμα του Γ. Παπανδρέου;

Συνεχίζεται η κινητικότητα από τη μεριά των παπανδρεϊκών οι οποίοι ξεκάθαρα αναφέρουν πως το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου «δεν τους χωράει».
 Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του «Secret» και μετά τις αποκαλύψεις ότι ο πρώην πρωθυπουργός προσανατολίζεται στην ίδρυση του νέου φορέα στις 3 Σεπτέμβρη, η ομάδα του αναζητά στέγη, ενώ ήδη έχει βολιδοσκοπηθεί ακίνητο στην Αττική οδό.
Η στέγαση του κύκλου φίλων Γιώργου Παπανδρέου είναι θέμα ημερών ενώ μετά θα ξεκινήσει η πανελλαδική οργάνωση.
 Όμως η κινητικότητα δεν σταματά εκεί. Ο Γιώργος Παπανδρέου σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με πολιτικούς του φίλους στην Πάτρα συζήτησε το ενδεχόμενο ο νέος φορέας να εισηγηθεί την υιοθέτηση διπλού νομίσματος.
Ο λόγος για ένα ευρώ το οποίο θα χρησιμοποιούμε στις διεθνείς συναλλαγές και ένα «ευρώ εσωτερικού» ή δραχμή για τις συναλλαγές εντός συνόρων. Πρόταση που έχει καταθέσει πριν περίπου τρία χρόνια ο Μίμης Ανδρουλάκης που για ένα διάστημα υπήρξε συνοδοιπόρος του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Στελέχη γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου διαμηνύουν πως κρυφές δημοσκοπήσεις που έχουν στη διάθεσή τους δείχνουν το ενδεχόμενο ο νέος φορέας να κατατάσσεται τέταρτος με ποσοστά κοντά στο 8% έως 10% «κλέβοντας» αυτό το νούμερο κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και "εξαφανίζοντας" εκλογικά το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.
Ολα τα παραπάνω, βέβαια, αποτελούν διαρροές του περιβάλλοντος Παπανδρέου. 
Πάντως η πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα έδειξε πως ακόμα και τώρα υπάρχει ένα σκληρά παπανδρεϊκό κοινό. Παράλληλα, σημαντικοί πυρήνες του νέου κόμματος φέρονται να υπάρχουν στην ανατολική Κρήτη (Ηράκλειο και Νομό Λασιθίου), στην Β’ Πειραιά και στις ανατολικές περιοχές του Αιγαίου. Την ώρα πάντως που όλα τα παραπάνω βγαίνουν στο φως και που συνεργάτες του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ διαρρέουν τα περί νέου πολιτικού φορέα, κύκλοι της Ιπποκράτους μιλάνε για προσπάθεια εκφοβισμού της ηγεσίας του Κινήματος λόγω του πορίσματος για τα οικονομικά του που κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό.
 «Ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει τις ευθύνες του και προσπαθεί να διαπραγματευτεί τον τρόπο να μην δημοσιοποιηθεί το ανεξάρτητο πόρισμα» αναφέρουν στελέχη γύρω από τον κ. Βενιζέλο.
dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου