19.7.13

Ανήλικοι αγοράζουν αλκοόλ από περίπτερα και πάνε στα μπαρ

Νέα εξόρμηση για τον εντοπισμό κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους πραγματοποίησε η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, τις προηγούμενες μέρες.
Συνεργείο με άνδρες και γυναίκες της Ασφάλειας βγήκε κατά τις βραδινές ώρες και έλεγξε περίπου 10 καφέ μπαρ της πόλης για την περίπτωση διάθεση οινοπνευματωδών ποτών σε ανήλικους πελάτες.
Από τον έλεγχο εντοπίστηκε μία παράβαση, η οποία και καταγράφηκε. Όμως από τους κύκλους των ιδιοκτητών καφέ μπαρ αλλά και από τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, εντοπίζεται ένα παράλληλο και μεγάλο πρόβλημα με την διάθεση οινοπνευματωδών σε ανήλικους από τα ψιλικατζίδικα και παντοπωλεία που βρίσκονται δίπλα στα μπαρ .
Μάστιγα η διάθεση αλκοόλ στα παντοπωλεία!
Οι νεαροί –και για οικονομικούς λόγους- προμηθεύοονται αλκοόλ  από τα παρακείμενα ψιλικατζίδικα και καταλήγουν στα μπαρ είτε κρατώντας τα ποτά που έχουν πάρει από δίπλα, είτε ήδη σε κατάσταση μέθης.  Από τους εμπλεκόμενους γίνεται λόγος για την ανάγκη να υπάρξει μια συντονισμένη σύσταση των συλλογικών οργάνων των επαγγελματιών, προκειμένου να ελέγχεται στα ψιλικατζίδικα η διάθεση αλκοόλ σε ανηλίκους.
πηγή:xanthipress.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου