14.5.14

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Ανώτερα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποδέχθηκε σήμερα, 14 Μαΐου 2014, στο Δημαρχείο Πύλου ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτριος Καφαντάρης, προκειμένου να συζητήσουν εκτενέστερα για το σχέδιο αντιπυρικής δράσης του 2014.

Αναλυτικότερα, η συγκεκριμένη σύσκεψη, εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεών που πραγματοποιούνται σε όλους τους Δήμους της Πελοποννήσου. Ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου, κ. Κωνσταντίνος Γιόβας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων, κ. Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος και η Προϊσταμένη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου, κ. Γόνη Διονυσοπούλου,  μαζί με τον Δήμαρχο Πύλου Νέστορος, κ. Δημήτρη Καφαντάρη, κατέγραψαν αφενός τα προβλήματα που παρατηρούνται στον Δήμο, και αφορούν την αντιπυρική προστασία κατά την αντιπυρική περίοδο και αφετέρου την επίλυσή τους.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, αφού ευχαρίστησε όλους όσους παρευρίσκονταν στη σύσκεψη, συνεκτίμησε μαζί με τον Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ότι με πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επιπλέον, τόνισε την αναγκαιότητα για την ανασφάλεια των πολιτών το οποίο γίνεται ιδιαίτερα έντονο, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στο Δήμο Πύλου-Νέστορος. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον, ο Δήμαρχος έχοντας υπόψη του το σχέδιο αναδιοργάνωσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας, μετέφερε τα πάγια αιτήματα των Δημοτών και της Δημοτικής Αρχής, τα οποία αφορούν την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Πύλου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόνισε, ότι φέτος όλοι οι πολίτες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και παρατηρητικοί και να συνεπικουρήσουν στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις ενδεχόμενες πυρκαγιές, επιδεικνύοντας ευαισθησία και εθελοντισμό. Συνεχίζοντας, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος για την μέχρι τώρα άριστη συνεργασία αλλά και για την υποστήριξη μέσω της παροχής οχημάτων, με σκοπό την διευκόλυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην προστασία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, κατά την αντιπυρική περίοδο. Όπως υποστήριξε ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα γεγονότα του 2007 υπήρξαν αφορμή αναδιοργάνωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έτσι ώστε με τα ίδια μέσα να είναι πιο αποτελεσματικοί. Επίσης, τόνισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πύλου-Νέστορος λόγω της τουριστικής ανάπτυξης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου