15.5.14

«ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ»

Στα πλαίσια της ενημέρωσης και των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας η Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης διοργάνωσε σε επιλεγμένα σχολεία του Δήμου Τρίπολης κύκλο εκπαιδευτικών ενημερώσεων με θέμα «ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ». Τα σχολεία που επελέγησαν πιλοτικά για την υλοποίηση του προγράμματος είναι το 1ο, 2ο & 3ο Γυμνάσιο και το 1ο, 5ο, 9ο, 11ο & 12ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης.
Οι παρουσιάσεις γίνονται με οπτικοακουστικό υλικό και διαδραστική συμμετοχή των μαθητών.
Τη γενική εποπτεία έχει ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κος Βασίλης Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ και ο Προϊστάμενος του τμήματος Δημόσιας Υγιεινής κος Γιώργος Πλιάκας, Επόπτης Δημόσιας Υγείας. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την ενεργή συμμετοχή Επαγγελματιών Υγείας και Εκπαιδευτικών που αυτήν την περίοδο εργάζονται στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας στα πλαίσια του πεντάμηνου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας μετά τη θετική ανταπόκριση του προγράμματος και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης θα συνεχίσει από την καινούρια μαθητική χρονιά την επέκταση του προγράμματος καθώς η πρόληψη δημιουργεί υπεύθυνους πολίτες και θωρακίζει τη δημόσια υγεία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου