17.5.14

Η Costa Navarino «πήγε» στη Στοκχόλμη

Η λειτουργία του διεθνούς ερευνητικού εργαστηρίου ΝΕΟ βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της μονάδας στη Μεσσηνία
Στο Μεσογειακό Μουσείο (Medelvasmuseet) στη Στοκχόλμη, πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου εκδήλωση προβολής και ενημέρωσης του σουηδικού κοινού σχετικά με τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της Costa Navarino αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα σημαντικότερα τουριστικά πρακτορεία και συγκροτήματα golf της Σουηδίας, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, δημοσιογράφοι, επιφανείς Έλληνες ομογενείς που διαμένουν στη Σουηδία κ.α.
Η Σουηδία αποτελεί μία από τις βασικές αγορές όχι μόνο για την Costa Navarino αλλά και για τη Μεσσηνία. Στελέχη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος προέβησαν σε αναλυτικές παρουσιάσεις των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών που προσφέρονται στους επισκέπτες. Επίσης, υπήρξε εκτενής αναφορά σε πρακτικές ορθολογικής περιβαλλοντικής διαχείρισης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.
Ιδιαίτερη μνεία υπήρξε για διάφορες δράσεις της Costa Navarino που αφορούν στη προστασία του οικοσυστήματος της περιοχής, όπως για παράδειγμα η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, το μεγαλύτερο πρόγραμμα μεταφύτευσης ελαιόδεντρων στην Ευρώπη, η λειτουργία του διεθνούς ερευνητικού εργαστηρίου ΝΕΟ, το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino και δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της εταιρείας TEMES με σκοπό την έρευνα και εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στη Μεσόγειο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου