23.1.15

Σαμαράς - Τσίπρας δίνουν τη μάχη για το 10% των αναποφάσιστων

Η μάχη των συγκεντρώσεων και των εντυπώσεων ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα για τους κ. Σαμαρά και Τσίπρα ,καθώς πέφτει τυπικά η   αυλαία της προεκλογικής περιόδου, και αρχίζει η υπέρ πάντων μάχη για την ψήφο των αναποφάσιστων.
Η «δεξαμενή» των αναποφάσιστων κινείται περίπου στο 10% - σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της GPO για το Mega το ποσοστό των αναποφάσιστων κινείται στο 9,3% από 11,5%  που ήταν την περασμένη Δευτέρα - και αποτελεί πλέον το επίζηλο κομμάτι ψηφοφόρων για τους κ.Τσίπρα και Σαμαρά.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την ψήφο τους για να διευρύνει την ούτως ή άλλως διαφαινόμενη μεγάλη διαφορά και να τους αποτρέψει να οδηγηθούν σε άλλα μικρότερα κόμματα  όπως οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και το κόμμα του Γ. Παπανδρέου που είναι οι κύριες απειλές για την αυτοδυναμία του.
Ο Αντώνης Σαμαράς πάλι παλεύει να αντλήσει ψηφοφόρους της τελευταίας στιγμής από τους  αναποφάσιστους να κλείσει την ψαλίδα που φαίνεται να παγιώνεται πολύ πάνω από τις 6 μονάδες. Στόχος εξαιρετικά δύσκολος καθώς η ΝΔ παρουσιάζει αντί να ενισχύει την συσπείρωσή της όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης εμφανίζει αυξητική τάση αποσυσπείρωσης.
Εξάλλου η ΝΔ δεν μπορεί να παλέψει με τον σχεδόν αδυσώπητο κανόνα των εκλογών που θέλει τελικά τον κύριο όγκο των αναποφάσιστων να καταλήγει στην αγκαλιά του πρώτου και νικητή.    
    Που τοποθετούν τον εαυτό τους οι αναποφάσιστοι 
Από την κρίσιμη μάζα των αναποφάσιστων σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενήργησε η Marc για τον Alpha η η πλειοψηφία - το 28,8% - αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά στον χώρο του κέντρου.  
Από τον χώρο του Κέντρου ως την ακροδεξιά τοποθετεί τον εαυτό του το 48,6% ενώ από το χώρο του κέντρου ως την αριστερά τοποθετεί τον εαυτό του το 55%.
Ενώ το 24,3% αποφεύγει να τοποθετηθεί με βάση αυτή την πολιτική κλίμακα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου