24.1.15

Μια συνέντευξη η αιτία για τα χαστούκια του Β. Βαρελά στον Χριστόδουλο Ξηρό

Η πρόθεση του Χρ. Ξηρού να δώσει νέα τηλεοπτική συνέντευξη ήταν σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους η αιτία του επεισοδίου με τον ποινικό Β. Βαρελά.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός ήθελε να δώσει νέα συνέντευξη στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για να «επιτεθεί» στους φυλακισμένους Πυρήνες, μετά τις απαξιωτικές αναφορές προς το πρόσωπό του, και τον σχεδιασμό «απόσυρσης»-εξόντωσής του.
Η επιθυμία του φαίνεται να εκφράστηκε «φωναχτά», και διαδόθηκε ανάμεσα στους κρατούμενους των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.
Αυτή ήταν, σύμφωνα με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, η αιτία της αρχικής φραστικής επίθεσης εναντίον του, από τον 53χρονο βαρυποινίτη Βασίλη Βαρελά και μετέπειτα ακολούθησαν τα... χαστούκια στον «Μανώλη της 17Ν».
Ο Βασίλης Βαρελάς, ο παλιός κασκαντέρ του Τζακ Νόρις, σχεδόν άμεσα... ντούμπλαρε τους Πυρήνες, λειτούργησε για λογαριασμό τους και επιτέθηκε στον Χριστόδουλο Ξηρό. Όλα έγιναν λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις των σημειώσεων των φυλακισμένων Πυρήνων, που με υβριστικές εκφράσεις καταφέρονται εναντίον του «Μανώλη της 17Ν». Ο 53χρονος ισοβίτης συναντήθηκε, χθες το μεσημέρι, με τον Χριστόδουλο Ξηρό, στο κυλικείο των φυλακών υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.
Μετά από μία σύντομη και έντονη συνομιλία, που φαίνεται να είχε ως αιτία τις πρόσφατες αποκαλύψεις, ο Βασίλης Βαρελάς κατάφερε ένα ισχυρό... μπάτσο στο πρόσωπο του Χριστόδουλου Ξηρού.
Με την παρέμβαση άλλων κρατουμένων το επεισόδιο φαίνεται να είχε μικρή χρονική διάρκεια. Ο «Μανώλης της 17Ν» μεταφέρθηκε στο ιατρείο, με ένα σκίσιμο στο χείλος. Δεν υπάρχει γιατρός στις φυλακές και ο νοσοκόμος ανέλαβε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χριστόδουλος Ξηρός επικαλέστηκε ζάλη, με τον νοσοκόμο να καλεί τη διεύθυνση των φυλακών για το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις. Ο «Μανώλης της 17Ν» αρνήθηκε και μεταφέρθηκε και πάλι στο κελί του.
Σύμφωνα με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε το γεγονός ότι τον χτύπησε ο Βασίλης Βαρελάς και δικαιολόγησε το τραύμα του από πτώση στον... τοίχο. Οι κάμερες ασφαλείας των φυλακών όμως τον «πρόδωσαν», καθώς είχαν καταγράφει το επεισόδιο και τη σκηνή του χαστουκιού. Αρχικά καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται να είπε την αφορμή της μικρής συμπλοκή.
Να θυμίσουμε ότι ο 53χρονος Βασίλης Βαρελάς, τον περασμένο Μάρτιο, κατηγορήθηκε και πάλι, για τον συντονισμό κυκλώματος εκβιαστών στην Καλαμάτα, μέσα από τις φυλακές Κερκύρας, που ήταν έγκλειστος τότε, με... λαρυγγόφωνο, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο Βαρελάς  μεταξύ άλλων έχει κατηγορηθεί για το φρικτό συμβόλαιο θανάτου, που εξελίχθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2011 κοντά στο φράγμα του Πάμισου ποταμού στη Μεσσηνία, με θύμα τον 35χρονο Φελίμ Μεζάι από την Αλβανία και τον μόλις... 2,5 χρονών γιο του Κέρι. Ο πατέρας πυροβολήθηκε στο πρόσωπο και το παιδί σφαγιάστηκε...
Ο «Μπιλ ο Καναδός» όπως είναι το προσωνύμιο του Βασίλη Βαρελά, φοβόταν ότι ο 35χρονος Αλβανός, ανέβαινε επικίνδυνα στη λίστα της  ιεραρχίας, προσπαθούσε να στήσει μόνος του δουλειές, ενώ αυτό που εξόργισε τον 53χρονο ήταν ότι προσπαθούσε να «πλευρίσει» την αρραβωνιαστικιά του.  Ο δίδυμος αδερφός του Χρήστος, παραδόθηκε μόνος του το καλοκαίρι, στις αστυνομικές αρχές της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο, ο Βασίλης Βαρελάς, τη δεκαετία του ’80 βρέθηκε στο Χόλιγουντ, ως ριψοκίνδυνος κασκαντέρ. Ντούμπλαρε τον Τσάκ Νόρις, είχε βρεθεί μαζί του ακόμη και στο Κολοσσαίο μαζί με τον Μπρους Λη.
Από τη Νέδουσα του Ταϋγέτου, βρέθηκε στον Καναδά και τα χολιγουντιανά πλατό και κατέληξε αρχινονός στην Καλαμάτα και κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός στο διπλό φονικό της Μεσσηνίας.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου