24.1.15

ΣΟΚΑΡΕΙ ! Μετέφεραν αδέσποτα από την Ελλάδα στη Γερμανία για πειράματα και κτηνοβασίες!


Μετέφεραν αδέσποτα από την Ελλάδα στη Γερμανία για πειράματα και κτηνοβασίες!

Εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία του Ελευθέριος Βενιζέλος διεθνές κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης αδέσποτων σκύλων από την Ελλάδα στη Γερμανία.

Τα ξημερώματα, συνελήφθησαν ένας Έλληνας και δύο Γερμανίδες καθώς προσπάθησαν να μεταφέρουν προς Μόναχο και Αμβούργο συνολικά δεκαπέντε αδέσποτα σκυλιά σε άθλια κατάσταση τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες από φιλοζωικές εταιρείες θα χρησιμοποιούνταν είτε ως πειραματόζωα, είτε σε οίκους ανοχής για κτηνοβάτες στη Γερμανία.

Η Αστυνομία είχε πληροφορίες ότι κάθε Σαββατοκύριακο το κύκλωμα μετέφερε δεκάδες αδέσποτα σκυλιά είτε από το Ελευθέριος Βενιζέλος είτε από την Πάτρα με τα πλοία της γραμμής.

Τα ζώα ήταν σε άθλια κατάσταση και ναρκωμένα ενώ οι ίδιες πληροφορίες λένε πως οι Γερμανοί πλήρωναν στα μελή του κυκλώματος 400 ευρώ για κάθε δύστυχο ζώο. Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε επίσης πως πολλές ελληνικές φιλοζωικές εταιρείες γνώριζαν για τη δραστηριότητα που ελάμβανε χώρα τους τελευταίους μήνες και σε μια προσπάθεια να μπει φρένο στο βασανισμό και την εκμετάλλευση των αδέσποτων προχώρησαν σε καταγγελίες στην Αστυνομία.

Τα ξημερώματα στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Η αντίστροφή μέτρηση για την αποτρόπαια δράση του κυκλώματος ξεκίνησε χθες τα μεσάνυχτα. Στον επόπτη ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης του αεροδρομίου έφθασε πληροφορία από αστυνομικό, ευαισθητοποιημένο σε θέματα ζώων ότι ίσως μέλη του κυκλώματος θα προσπαθούσαν να περάσουν δεκάδες κακοποιημένα σκυλιά στο εξωτερικό. Έτσι, στήθηκε μια επιχείρηση της Αστυνομίας με δύο κλιμάκια. Το ένα ανέλαβε το χώρο των εμπορευμάτων και το άλλο ακροβολίστηκε στον χώρο των επιβατών. Λίγη ώρα αργότερα ένας Έλληνας μέλος του κυκλώματος εντοπίστηκε να έχει στην κατοχή του πέντε σκυλιά τα οποία παρέδωσε προκειμένου να επιβιβαστούν στην πτήση για Μόναχο. Ο αριθμός πέντε είναι κομβικός αφού τόσα επιτρέπεται να έχει στην κατοχή του ένας πολίτης χωρίς να θεωρείται ότι κάνει εμπορία. Όταν τον ήλεγξαν οι αστυνομικοί έπεσε σε αντιφάσεις καθώς υποστήριξε ότι θα πήγαινε για δουλειά στη Γερμανία και θα έπαιρνε μαζί και τα σκυλιά του. Όμως τα εισιτήρια που είχε κλείσει έδειχναν ότι θα επέστρεψε αύριο ή την Κυριακή. Λίγη ώρα αργότερα δύο Γερμανίδες προσπάθησαν να περάσουν άλλα δέκα σκυλιά και όταν έγιναν αντιληπτές συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Οι πληροφορίες από τις φιλοζωικές οργανώσεις λένε ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια τέτοια παράνομη δραστηριότητα από Ελλάδα στη  Γερμανία και τα ταλαίπωρα ζώα χρησιμοποιούνται είτε ως πειραματόζωα είτε για κτηνοβασίες σε γερμανικούς οίκους ανοχής.



Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γεώργιος Καλλιακμάνης
Το protothema.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γεώργιο Καλλιακμάνη ο οποίος εργάζεται στο αεροδρόμιο. Ο ίδιος επιβεβαίωσε το συμβάν καθώς μάλιστα είναι επόπτης ασφαλείας και χειρίστηκε την υπόθεση τονίζοντας πως έφτασαν πληροφορίες στην αστυνομία ότι κάθε σαββατοκύριακο παρατηρείτο ένα μπαράζ διακίνησης μεταφοράς αδέσποτων σκυλιών από την Ελλάδα στη Γερμανία.

protothema.g

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου