18.8.19

Αδιανόητη απάτη: Ζευγάρι είπε ότι απέκτησε παιδί που μετά πέθανε για να κλέψει χρήματα

Ανήρτησαν μέχρι και φωτογραφίες του «παιδιού» που αποδείχθηκε κούκλα

Σε μια αδιανόητη απάτη με στόχο την εκμετάλλευση της συμπάθειας που μπορεί να δημιουργήσει η είδηση της γέννησης και του θανάτου ενός παιδιού προχώρησε ένα ζευγάρι από την Πενσυλβάνια.

Η Κέισι και ο Τζέφρι Λανγκ ξεκίνησαν την απάτη τους με φωτογραφίες που ανήρτησαν στο Facebook και στις οποίες υποτίθεται ότι φαινόταν σε υπερηχογράφημα το «παιδί» που θα αποκτούσε το ζευγάρι.

Οι φίλοι της 23χρονης Κέισι και του 27χρονου συζύγου της έκαναν και baby shower στο οποίο παρέδωσαν στο ζευγάρι δώρα για το «νεογέννητο».

Στις 3 Ιουλίου το αδίστακτο ζευγάρι ανακοίνωσε και την «γέννηση» του - ανύπαρκτου - βρέφους για το οποίο ανήρτησαν και άλλη μια, υποτίθεται, πραγματική φωτογραφία.

Το επόμενο βήμα για το ζευγάρι των απατεώνων ήταν να ανακοινώσουν ότι το «νεογέννητο» πέθανε λίγες ώρες μετά τη «γέννησή» του.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το «θάνατο» αναφερόταν ότι το «βρέφος» έζησε δίπλα στους «γονείς» του για πέντε ώρες και ότι η αιτία θανάτου ήταν το υγρό στους πνεύμονες με το οποίο είχε «γεννηθεί».

Το επόμενο και τελευταίο βήμα για το άκαρδο ζευγάρι ήταν να στήσει μια ιστοσελίδα GoFundMe για να συγκεντρώσει χρήματα για την «κηδεία».

Την απάτη αποκάλυψε μια φίλη του ζευγαριού που προβληματίστηκε για το γεγονός ότι το «νεογέννητο» δόθηκε στους γονείς του παρά το υποτιθέμενο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Όταν επικοινώνησε με το γραφείο κηδειών που υποτίθεται ότι είχε οργανώσει την κηδεία, της απάντησαν ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια τελετή.

Οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν και ερεύνησαν το σπίτι του ζευγαριού αρχικά διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε πουθενά πιστοποιητικό γέννησης ενώ στη συνέχεια ανακάλυψαν μια κούκλα που έμοιαζε με το «παιδί» τη φωτογραφία του οποίου είχε αναρτήσει το ζευγάρι στο Facebook.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου