4.5.15

42 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ αλλά ....Αχόρταγος ο Μαρινάκης: Θα πάρω άλλα 20!



Ένα κουβάρι παίκτες και τεχνικό τιμ πανηγύρισαν έξαλλα ένα ακόμη πρωτάθλημα, το 5ο σε πέντε χρόνια προεδρίας Μαρινάκη - Συγκίνηση για Κούλη Δουρέκα, αποθέωση για Ερίκ Αμπιντάλ - Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και μεγάλες μεταγραφές υποσχέθηκε ο πρόεδρος των πρωταθλητών

Πρωταθλητές… φθινοπώρου υπάρχουν. Το ίδιο και… πρωταθλητές Μαρτίου. Πρωταθλητής όμως κάθε Μάιο είναι ο Ολυμπιακός!
Μπροστά σε 33.000 οπαδούς που δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο να φωνάζουν, να πανηγυρίζουν και να επευφημούν, ο Ολυμπιακός γιόρτασε τον 42ο τίτλο της 90χρονης ιστορίας του, πέμπτο συνεχόμενο επί προεδρίας του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και… αρχή για το εφετινό νταμπλ, αφού ακολουθεί και το Κύπελλο.
Το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα με την Καλλονή (5-0 το τελικό σκορ) βρήκε τους ποδοσφαιριστές, το προπονητικό επιτελείο και μέλη της διοίκησης να πανηγυρίζουν. Τα φώτα χαμήλωσαν και οι εργάτες άρχισαν να στήνουν το σκηνικό της στέψης. Στα βίντεο άρχισε να παίζει το video του Olympiacos TV, με τα γκολ της αγωνιστικής περιόδου, σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Η γιορτή άρχισε με την είσοδο του μόνιμου πια «ερυθρόλευκου» παρουσιαστή, Χρήστου Φερεντίνου, ο οποίος έδωσε το σύνθημα. «Μια ακόμα χρονιά μαζί, γιατί όπως ξέρετε έχουμε Πρωταθλητές Φθινοπώρου, Χριστουγέννων, αλλά ο Πρωταθλητής τον Μάιο, ο πραγματικός πρωταθλητής είναι ένας! Και μάλιστα εφέτος συμπληρώνει 90 χρόνια δόξας και αγώνα!», ήταν τα πρώτα λόγια του.
«Όπως ήδη γνωρίζετε, το 42ο Πρωτάθλημα έχει αφιερωθεί από την οικογένεια του Ολυμπιακού μας, που εφέτος γιορτάζει τα 90 της χρόνια, στον μεγαλύτερο Έλληνα των ημερών μας, τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος συμπλήρωσε εφέτος 90 χρόνια προσφοράς στην τέχνη και στον άνθρωπο. 90 χρόνια διαδρομής γεμάτη τόλμη και αλήθεια. Ένας τεράστιος Έλληνας, ένας τεράστιος Ολυμπιακός. Την προσοχή μας στα μάτριξ για μια σταγόνα δημιουργίας του μεγάλου Μίκη»!!! Το βίντεο συγκινητικό… Αποτύπωνε τη «χρυσή» ιστορία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, του μεγάλου Έλληνα, του Μίκη Θεοδωράκη, με τον κόσμο να παρακολουθεί σαγηνευμένο…
Μία ίωση δεν επέτρεψε στον Μίκη Θεοδωράκη να είναι στο γήπεδο, όμως αντί αυτού, έδωσαν το παρών τα δύο εγγόνια του, ο Αλέξανδρος και ο Άγγελος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, τους οποίους ο κ. Μαρινάκης βράβευσε. «Καλούμε τώρα κοντά μας για να κάνει τη βράβευση τον άνθρωπο που έχει αρχίσει να συντρίβει τα ιστορικά ρεκόρ, τον άνθρωπο που οδηγεί τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας στις επιτυχίες, Πέντε Πρωταθλήματα σε Πέντε χρόνια. Κυρίες και κύριοι, ο Πρόεδρος μας Βαγγέλης Μαρινάκης!», αναφώνησε ο Χρήστος Φερεντίνος και το κοινό ξέσπασε σε δυνατά χειροκροτήματα!
Ο πρόεδρος παρέδωσε στα εγγόνια του Μίκη Θεοδωράκη μία πλακέτα με μία χρυσή δάφνη και μία λιτή αφιέρωση, καθώς και μία φανέλα η οποία στην πλάτη είχε το όνομα Θεοδωράκης και το 90, συμβολικό για τα 90 χρόνια ζωής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, αλλά και του Θρύλου! Το κοινό χειροκρότησε έντονα και όλα ετοιμάστηκαν για το δεύτερο σκέλος της γιορτής.

Ο Χρήστος Φερεντίνος κάλεσε στον αγωνιστικό χώρο ξανά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ μαζί του ήταν και ο Deputy Director της UNICEF, κ. Λόρενς Πικάρ, αλλά και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος. Μαζί στάθηκαν στο κέντρο του γηπέδου και παρακολούθησαν, όπως και οι χιλιάδες φιλάθλων στις εξέδρες, ένα συγκινητικό video, για το μήνυμα προσφοράς του Ολυμπιακού προς τον διεθνή Οργανισμό. Ακολούθησε η βράβευση του προέδρου από τον κ. Πικάρ και το κοινό χειροκρότησε ξανά έντονα, αναγνωρίζοντας την προσφορά του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού προς τη UNICEF, αλλά και το πόσο σημαντική είναι αυτή η συνεργασία.
Το… μενού στη συνέχεια, όμως, είχε… μικρούς πρωταθλητές. Σύντομα, δηλαδή, αφού είναι πρώτοι και αήττητοι στο πρωτάθλημα Νέων, όπου και συμμετέχουν. «Πριν περάσουμε στη διαδικασία της στέψης του Πρωταθλητή θα υποδεχτούμε και θα δώσουμε το χειροκρότημα μας στην ομάδα Κ20 του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΑΣ που έφτασε αυτή τη χρονιά στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στην UEFA Youth League, δείχνοντας ότι οι ακαδημίες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας είναι στην Ευρωπαϊκή ελίτ. Κάνοντας μεγάλα διπλά σε Μάλμε, Μαδρίτη και Τορίνο και μοιράζοντας… αδιακρίτως τριάρες, οι νεαροί άσοι πέρασαν στους «16» και στις λεπτομέρειες δεν συνέχισαν ακόμη πιο ψηλά! Κυρίες και κύριοι ας υποδεχτούμε την ομάδα Κ-20 που είναι ως τώρα αήττητη στο ελληνικό Πρωτάθλημα»! Για ακόμη μια φορά το κοινό ξέσπασε σε ιαχές ενθουσιασμού και παρατεταγμένοι μπροστά στην εξέδρα οι νεαροί άσοι του Θρύλου παρακολούθησαν μαζί με τον κόσμο ένα video με τα… κατορθώματά τους. Και ακόμη δεν έχουν τελειώσει! Αποχωρώντας εισέπραξαν ένα ακόμη θερμό χειροκρότημα από τους φιλάθλους…

Ο «βασιλιάς» στον… θρόνο του!!
Πλέον είχε έρθει η ώρα της στέψης. «Στο γήπεδο τώρα 42 σημαίες, κάθε σημαία ένας χρόνος, κάθε χρόνος ένα Πρωτάθλημα. Αμέσως μετά τη γιορτή μας, αυτές οι σημαίες που είναι συλλεκτικές θα διατεθούν για να τις αποκτήσετε, κάποιοι από εσάς και όλα τα έσοδα θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς», ενημέρωσε από το μικρόφωνο ο Χρήστος Φερεντίνος. Οι νεαροί σημαιοφόροι πήραν τη θέση τους και πλέον άρχισε η αντίστροφη μέτρηση! «Ήρθε η ώρα για την στέψη και το πάρτι του τίτλου. Γιατί πάρτι; Γιατί αυτή τη χρονιά οι ποδοσφαιριστές διάλεξαν τη μουσική που θα τους συνοδεύει. Οπότε όλοι μας έχουμε αγωνία να δούμε τα κομμάτια που διάλεξαν», εξήγησε μέσω του μικροφώνου ο Χρήστος Φερεντίνος και ο Γιώργος Μποροβήλος, πρόεδρος της Super League, κατευθύνθηκε προς την εξέδρα, για να αρχίσει η στέψη.


Πρώτος μπήκε ο Πρόεδρος, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρωτεργάτης των επιτυχιών του Ολυμπιακού μας! «Και τώρα να υποδεχτούμε ξανά τον άνθρωπο που εφέτος συμπληρώνει πέντε πρωταθλήματα σε πέντε χρόνια και μας έχει υποσχεθεί τουλάχιστον άλλα... δεκαπέντε! Κυρίες και κύριοι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης»! Ο πρόεδρος πήρε τη θέση του, δίπλα στην κούπα και ακολούθησε ο αντιπρόεδρος, Σάββας Θεοδωρίδης. ««Σε μια απονομή τίτλου δεν θα μπορούσε να λείπει ο συλλέκτης τίτλων, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού που έχει δοξάσει τον σύλλογο και ως τερματοφύλακας της ομάδας μας. Κυρίες και κύριοι, ο Σάββας Θεοδωρίδης», ήταν τα λόγια του Χρήστου Φερεντίνου και αμέσως μετά ήρθε στο βάθρο και ο Πιερ Ισά.

Το μετάλλιο του Κούλη Δουρέκα, του σπουδαίου αυτού μαχητή και στρατιώτη του Θρύλου, παρέλαβαν ο γιος του Νίκος και η κόρη του Κατερίνα, ενώ ακολούθως βγήκε στο βάθρο ο «στρατηγός», Βίτορ Περέιρα. Ακολούθησαν, ένας-ένας, όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.






πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου