4.5.15

Μαγική βραδιά για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό

Με μια μεγαλειώδη φιέστα που ακολούθησε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Καλλονή, αλλά επί της ουσίας είχε ξεκινήσει από το ημίχρονο της αναμέτρησης, ολοκληρώθηκε η «μαγική» για τους φίλους των «ερυθρόλευκων» βραδιά στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Μετά το πέρας των πρώτων 45 λεπτών στο γήπεδο έκαναν την εμφάνισή τους οι γυναικείες ομάδες πόλο και βόλεϊ, πρωταθλήτρια Ευρώπης η πρώτη και νταμπλούχος Ελλάδας η δεύτερη, οι οποίες αποθεώθηκαν.
Μερικά λεπτά μετά το σφύριγμα της λήξης άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος παλαιότερα είχε δηλώσει ότι «όλα τα έχω αλλάξει στη ζωή μου, αλλά τον Ολυμπιακό δεν τον αλλάζω».
Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, παρέδωσε στους δύο εγγονούς του μέγιστου μουσικοσυνθέτη μια τιμητική πλακέτα και μία φανέλα του Ολυμπιακού που έγραφε το όνομα «Θεοδωράκης» και το νούμερο «90», όσα δηλαδή και τχ χρόνια που συμπλήρωσε φέτος ο μεγάλος αυτός Έλληνας.
Στη συνέχεια ο Deputy Director της UNICEF, Λόρενς Πικάρ, βράβευσε τον κ. Μαρινάκη για την προσφορά του στο έργο του Οργανισμού, για να ακολουθήσει η είσοδος της ομάδας Νέων του συλλόγου, που έφτασε ως «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Δύο ομάδες παιδιών που κρατούσαν 42 σημαίες, μία για κάθε πρωτάθλημα του συλλόγου,  προετοίμασαν το έδαφος για την είσοδο των παικτών της ομάδας σε στιλ… ΝΒΑ, δηλαδή με μουσική υπόκρουση της αρεσκείας τους.
Τελευταίος βγήκε ο αρχηγός Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος πήρε το μικρόφωνο και είπε: «Η οικογένεια του Ολυμπιακού αφιέρωσε τον τίτλο στον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη. Από 'κει και πέρα έχουμε να κάνουμε το νταμπλ και θα το κάνουμε. Και θα το αφιερώσουμε σε σένα, πρόεδρε, όχι μόνο γιατί είσαι δίπλα μας και μας προσφέρεις τα πάντα, αλλά γιατί μας στηρίζεις κάθε στιγμή και ονειρεύεσαι ένα μεγάλο Ολυμπιακό. Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό».
Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, παρέδωσε το τρόπαιο στα χέρια των Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Μανιάτη και Ρομπέρτο, οι οποίοι το σήκωσαν στον ουρανό του Φαλήρου υπό τους ήχους του «We are the champions», ενώ δεκάδες βεγγαλικά φώτισαν την περιοχή, στη λήξη της γιορτής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου