2.10.15

Τον πέθαναν πριν την ώρα του! Πήγε να γράψει τα φάρμακά του και ανακάλυψε ότι δε ζει!

Προ εκπλήξεως βρέθηκε  ένας 56χρονος από την Αμαλιάδα, ο οποίος πήγε να γράψει τα φάρμακά του και ανακάλυψε ότι είχε… πεθάνει!

Ο θάνατός του βεβαίως ήταν μεταφορικός και μόνο στα χαρτιά, αλλά ο άνθρωπος έπαθε πραγματικό σοκ και έτρεχε από υπηρεσία σε υπηρεσία για να αποδείξει το αυτονόητο… ότι δηλαδή ήταν ζωντανός και έχαιρε άκρας υγείας.

Η συνήθης διαδικασία
Όλα ξεκίνησαν το πρωί όταν ο 56χρονος πήγε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας για να συνταγογραφήσει τα φάρμακά του. Μία διαδικασία συνήθη, αφού κάθε μήνα ακολουθεί την ίδια τακτική, για να μπορεί φυσικά να έχει την υγειά του.
Ωστόσο, αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά… Όταν ο γιατρός που πήγε να κάνει τη συνταγογράφηση πληκτρολόγησε στο σύστημα τον ΑΜΚΑ του 56χρονου, για να μπορέσει να συνταγογραφήσει τα φάρμακα, έμεινε άφωνος, αφού στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίστηκε ο 56χρονος καταχωρημένος ως πεθαμένος!

Τα... έχασε ο γιατρός
Ο γιατρός που συνταγογραφεί κάθε μήνα τα φάρμακα του 56χρονου, θεώρησε αρχικά ότι είχε πληκτρολογήσει λάθος ΑΜΚΑ και γι’ αυτό το σύστημα του εμφάνισε αυτό το αποτέλεσμα, γι’ αυτό και επανέλαβε την εισαγωγή των στοιχείων.
Και τη δεύτερη φορά το σύστημα ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει αποβιώσει. Ο γιατρός κοίταζε ολοζώντανο μπροστά του τον 56χρονο, κοίταζε και την οθόνη του υπολογιστή και δεν πίστευε στα μάτια του.
Άρχισε να επαναλαμβάνει τη διαδικασία, πληκτρολογούσε τον ΑΜΚΑ, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν άλλαζε…

Εντοπίστηκε το λάθος Κατόπιν αυτού δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, ο 56χρονος από την άλλη πλευρά είχε μείνει άφωνος και με το βιβλιάριο ανά χείρας και τις υποδείξεις του γιατρού να απευθυνθεί στον ασφαλιστικό του φορέα, πήγε κατευθείαν στο Δημαρχείο της Αμαλιάδας αναζητώντας τη βοήθεια των υπαλλήλων για να δει τι είχε συμβεί.
«Είμαι ζωντανός και το σύστημα με βγάζει πεθαμένο…» ήταν τα λόγια του προς τον αρμόδιο υπάλληλο του δήμου, ο οποίος με τη σειρά του άρχισε να επικοινωνεί με τον γιατρό του Νοσοκομείου και εν συνεχεία με τον ΟΓΑ, για να μπορέσει να εξακριβώσει τι ακριβώς είχε συμβεί, τι έλεγε το σύστημα και γιατί ο ζωντανός είχε δηλωθεί ως πεθαμένος.
Τελικά, μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και επαφές με υπηρεσίες και υπαλλήλους, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει κάποιο λάθος στο σύστημα, με συνέπεια να εμφανίζεται λανθασμένη καταχώρηση στην ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).
Αφού έγινε επαλήθευση των στοιχείων του 56χρονου, το λάθος αποκαταστάθηκε και πλέον μπορεί να πάει και να γράψει τα φάρμακά του κανονικά, αφού το σύστημα τον… πέθανε κατά λάθος!
Ευχόμενος βέβαια, να μην τον στείλουν πριν της ώρας του τα λάθη του συστήματος…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου