23.1.16

Δείτε τί καριέρα θέλει να ακολουθήσει ο γιος του Αντώνη Σαμαρά!

Ο γιος του Αντώνη Σαμαρά μπορεί προς το παρόν να δείχνει ότι δεν θέλει να πάρει τη σκυτάλη από τον πατέρα του και ότι δεν τον γοητεύει η πολιτική.

Πήρε όμως… πάσα για το αγαπημένο άθλημα του πατέρα του, το μπάσκετ, και ετοιμάζεται να κατακτήσει τα δικά του όνειρα, ακολουθώντας ανάλογες σπουδές.


Ο μικρός γιος του Αντώνη και της Γεωργίας Σαμαρά αποφοίτησε πέρυσι το καλοκαίρι με άριστα από το Κολλέγιο Αθηνών και τώρα συνεχίζει τις σπουδές του στο τμήμα Αθλητικού Μanagement του Deree.

Συγκεκριμένα, θέλει να επεκτείνει τις γνώσεις του στην οργάνωση και τη διοίκηση στον τομέα του αθλητισμού, αφού από μικρός έδειξε την αγάπη του, αλλά και το ταλέντο του στο άθλημα που λατρεύει και ο πατέρας του, το μπάσκετ.

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ

Ποδήλατο, περπάτημα και φυσικά… μπάσκετ είναι τα ενδιαφέροντα του Κωνσταντίνου, που δηλώνει φανατικός Ολυμπιακός. Άλλωστε, συχνά, μαζί με τους φίλους του, επισκέπτεται το ΣΕΦ για να πανηγυρίσει από τις κερκίδες τις νίκες των «ερυθρολεύκων»…

Πολλές φορές, επίσης, βάζει καλάθια στο ειδικά διαμορφωμένο γηπεδάκι που έχει στο σπίτι του, στην Εκάλη, συναγωνιζόμενος τον πατέρα του. Σε ένα από τα «τουρνουά μπάσκετ» που διοργανώνουν οι δυο τους, ο πρώην πρωθυπουργός είχε ένα ατύχημα και έσπασε τον αγκώνα του.

Ο Αντώνης Σαμαράς μάς σύστησε τον γιο του για πρώτη φορά πέρυσι, όταν άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Πύλο και φωτογραφήθηκαν μαζί. 
Αλλωστε, πάντα οι εμφανίσεις του Αντώνη Σαμαρά, είτε με τον γιο του είτε με την κόρη του, Λένα, που έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στο Λονδίνο και έχει μεγάλη αδυναμία στον αδελφό της, ήταν περιορισμένες, καθώς θέλει να προστατέψει από τη δημοσιότητα τη ζωή της οικογένειάς του.

Με πολλές διακρίσεις από την παιδική του ηλικία και με πολλές επιτυχίες και βραβεία μέχρι σήμερα, ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, που σε ύψος κοντεύει τα 2 μέτρα, βρήκε στην αγάπη του για τον αθλητισμό την κλίση του και είναι αποφασισμένος να αφοσιωθεί στο μπάσκετ.

Είναι γεννημένος αθλητής, όπως λέει και ο πατέρας του, που καμαρώνει για τις αθλητικές επιδόσεις του. Ομως, εκτός από το μπάσκετ, του αρέσουν τα θαλάσσια σπορ, ενώ πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα πηγαίνει για τζόκινγκ και ποδήλατο στα πράσινα πάρκα της Εκάλης.

«ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ»

Όταν ο Κωνσταντίνος Σαμαράς έκανε τα πρώτα του βήματα στο παρκέ, αυτός που ανακάλυψε και «σμίλεψε» το ταλέντο του ήταν ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας. Μάλιστα, ο τελευταίος ανέλαβε αποκλειστικά την αθλητική εκπαίδευση του πολιτικού γόνου, μεταφέροντάς του τα «μυστικά» της καλαθοσφαίρισης, δεδομένου ότι έχει μεγάλη εμπειρία ως πρώην αθλητής. Ο ίδιος, εξάλλου, αποτελούσε στο παρελθόν και για χρόνια παίκτη πρώτης γραμμής στον Πανιώνιο, την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα Πατρών.

Ο Κωνσταντίνος μυήθηκε στον κόσμο του μπάσκετ από πολύ μικρός, μέσω του Αντώνη Σαμαρά. Αγάπησε το άθλημα και από την πρώτη στιγμή «κόλλησε» με αυτό, ενώ εξακολουθεί να θαυμάζει και να έχει ως πρότυπο τον 21χρονο Γιάννη Αντετοκούνμπο, που πρωταγωνιστεί εδώ και καιρό στα γήπεδα του ΝΒΑ. Με τον τελευταίο ο γιος του πρώην πρωθυπουργού διατηρεί φιλικές σχέσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από την επίσκεψη του Ελληνα νέου αθλητή στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ιούλιο του 2013.

Τότε ο Σαμαράς Junior με την παρέα του είχαν παρακολουθήσει ολόκληρη τη συνάντηση, πίσω από τις κάμερες, ενώ στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος δεν σταμάτησε να βγάζει φωτογραφίες μαζί του. «Σου εύχομαι στην Αμερική να τους τρελάνεις όλους με τα καρφώματά σου», ακούστηκε να του λέει, επαναλαμβάνοντας μια φράση του πατέρα του, ενώ ο Αντετοκούνμπο τού πρότεινε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπάσκετ. Ο Μεσσήνιος πολιτικός παρακολουθούσε συγκινημένος τη συζήτηση του γιου του με τον ξεχωριστό προσκεκλημένο.

Αδυναμία στον Βενιαμίν

Ως ο μικρότερος της οικογένειας, ο Κωνσταντίνος Σαμαράς είναι μοιραίο να αποτελεί και την αδυναμία όλων. Οι γυναίκες της οικογένειας, η μητέρα του, Γεωργία Σαμαρά, και η αδελφή του, Λένα, έχουν ιδιαίτερη και στενή σχέση μαζί του, στηρίζοντας κάθε προσπάθειά του, όπως φυσικά και ο πατέρας του, που καμαρώνει και πάντα δηλώνει υπερήφανος για τον γιο του.

Μπορεί η πολιτική να μην αποτελεί προς το παρόν επιλογή για τον Κωνσταντίνο, όμως έχει πολύ χρόνο ακόμη μπροστά του για να αλλάξει γνώμη. Η μόνη σκέψη που κάνει τώρα είναι να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να προσφέρει στον αθλητισμό την εμπειρία, το ταλέντο και τις γνώσεις του. 

πηγή: fimes

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου