22.1.16

Λαθροκυνηγός σκότωσε σπάνιο αργυροπελεκάνο

Ένας αργυροπελεκάνος βρέθηκε νεκρός στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου, από πυροβολισμούς. Είναι ένα παγκόσμιο απειλούμενο είδος προς εξαφάνιση, για την προστασία του οποίου, και η χώρα μας φέρει μεγάλη ευθύνη καθώς φιλοξενεί πάνω από το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού του είδους.
Ένας αργυροπελεκάνος βρέθηκε νεκρός στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου, από πυροβολισμούς. 
Είναι ένα παγκόσμιο απειλούμενο είδος προς εξαφάνιση, για την προστασία του οποίου, και η χώρα μας φέρει μεγάλη ευθύνη καθώς φιλοξενεί πάνω από το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού του είδους.
Τον αργυροπελεκάνο εντόπισε μικτή ομάδα περιπολίας της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και του δασαρχείου Αλεξανδρούπολης.

Ο Φορέας Διαχείρισης, κάνει λόγο για καθαρό περιστατικό ηθελημένης λαθροθηρίας, λόγω του μεγέθους αλλά και της σιλουέτας του συγκεκριμένου πτηνού που καθιστούν αδύνατη την προσομοίωσή του με κάποιο από τα θηρεύσιμα είδη.

Τέλος, σύμφωνα με τον Φορέα, τα φαινόμενα λαθροθηρίας δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο για την εν λόγω προστατευόμενη περιοχή, καθώς στις αρχές του 2015 είχε εντοπιστεί άλλος ένας πυροβολημένος αργυροπελεκάνος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου