21.1.16

TA ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΗΡΑ

Του: Αντώνη. Α. Αντωνόπουλου

Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις;
Έχουν γραφτεί και ειπωθεί τα τελευταία 25 χρόνια για την βία, την  πρόθεση της εκάστοτε πολιτείας ,τους οργανωμένους στρατούς, και ότι άλλο έχει οδηγήσει το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο στην αναξιοπιστία και την απαξίωση.
Ένα πολύχρονο και ατελείωτο γαϊτανάκι συμφερόντων είτε συλλογικών, είτε επιχειρηματικών, είτε πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Νόμοι και διατάξεις που σε ζαλίζει και σε μπερδεύει μόνο και μόνο η ανάγνωση τους ,πόσο μάλλον η παρακολούθηση της εφαρμογής τους.Ν.2166/1993,Ν.2443/1996,Ν.2725/1999,Ν.2947/2001, και ενδιάμεσα βροχή διατάξεων άλλων νόμων ,ιδιώνυμα που την μια έμπαιναν και την άλλη έβγαιναν.
Χρόνια ολόκληρα η καραμέλα πάταξης της βίας ελειωνε στα χείλη βαρύγδουπων εξαγγελιών από πολιτικούς .Νόμοι και διατάξεις που είτε δεν τους εφάρμοζαν ,είτε τους προσπερνούσαν μέσα από ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας του ποδοσφαιρικού συστήματος. Επιχειρήθηκε κάποια στιγμή να γίνει εκκαθάριση στους οργανωμένους συνδέσμους !!!Η πρόθεση έμεινε στα συρτάρια ,όπως και η σκέψη κατάργησης τους .
Και φτάνουμε στο δια ταύτα.
Σε αυτά που έγιναν στο γήπεδο της  «Λεωφόρου Αλεξάνδρας» πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε ποτέ.
Σε μια χρονική συγκυρία που ο αυστηρός νόμος Κοντονή είναι εν ισχύ ,έγιναν αυτά που έγιναν.
Ο  «Παναθηναϊκός» Κοντονής βγαινει μόνος του και λέει ότι συνομίλησε το βράδυ των επεισοδίων με τον Μαρινάκη και είδε 48ωρες μετά τον Αλαφούζο στο γραφείο του, και δεν σήκωσε το τηλέφωνο να μιλήσει μαζί του εκείνο το βράδυ που καιγόταν η Λεωφόρος!!!, εφαρμόζει τον νόμο και βάζει λουκέτο στις θύρες 13 και 14 του γηπέδου της Λεωφόρου.
Και εκεί που έρχονται τα λουκέτα του Κοντονή ,αίμα και άμμος για τους  μπαχαλάκηδες Ολυμπιακοί της περιφέρειας  που πέταξαν έναν αναπτήρα στα Περιβόλια Χανίων στον παίκτη του Πλατανιά Χανιών Κολιμπαλί.
Διχασμός στον ΣΥΡΙΖΑ .Πως είναι δυνατόν με πρωθυπουργό και Υπουργό Αθλητισμού Παναθηναϊκούς, να περνούν λουκέτα στις θύρες 13 και 14 της Λεωφόρου και οι μπαχαλάκηδες των πυρσών και του αναπτήρα να είναι στο απυρόβλητο.
Μέσα σε ένα κλίμα ,που δεν θυμάμαι χειρότερο τα τελευταία 30 χρόνια ,στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που το αγωνιστικό μέρος όχι μόνο είναι σε τελευταία μοίρα αλλά χρησιμοποιείται και ως… άλλοθι ,ανεξάρτητα από την τροφή και τις αφορμές που δίνουν όντως ανεκδιήγητοι σε πολλές περιπτώσεις διαιτητές και βοηθοί.
Θα παταχτεί η βία με τα λουκέτα του Κοντονή στις θύρες 13 και 14 της Λεωφόρου και με την ενδεχόμενη τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών του Ολυμπιακού για τους μπαχαλάκηδες της περιφέρειας;Oxι βέβαια. Θα βρουν άλλους τρόπους οι «Επιστήμονες» για να δράσουν.
Και τι χρεωστάνε ,οι υπόλοιποι οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και των άλλων ομάδων που στις άλλες θύρες των γηπέδων δεν έριξαν ποτέ ούτε τσιγάρο στο γήπεδο;
Πιστεύει δηλαδή ο νομοθέτης –Υπουργός Κοντονής ,ότι με τα λουκέτα και τα άδεια γήπεδα θα διορθώσει την κατάσταση και θα πατάξει την βία;
Γιατί να τιμωρείτε και να εξοντώνεται μια ομάδα και να μην απομακρύνεται ακόμα και ισόβιος αυτός που πηγαίνει στο γήπεδο ,όχι για να δει ποδόσφαιρο ,αλλά για  βανδαλισμό και να εκτονώσει την καφρίλα του. Ακόμα και αν αυτό το κάνει με τις όποιες … «Ευλογίες» και καλύψεις. Αν παραβλέψω την διατροφική μου σκέψη και τον έντονο αναπάντητο προβληματισμό μου κατά πόσο και ποιον …εξυπηρετεί το φετινό σφυροκόπημα του Παναθηναϊκού, ένα είναι βέβαιο.
Τα λουκέτα του Κοντονή και οι τιμωρίες για τους αναπτήρες των μπαχαλάκηδων της περιφέρειας  σε καμιά περίπτωση ,δεν θα λύσουν το διαχρονικό πρόβλημα της βίας .
Ο Κοντονής θα φύγει, θα έρθει ένας άλλος ,θα αλλάξει το νόμο, και η κατάσταση θα συνεχίζεται .Για να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να πάρουν απόφαση που θα καθαρίζει το ποδόσφαιρο από τους χουλιγκάνους δεν υπάρχει περίπτωση. Εδω είναι έτοιμα να βγουν πιστόλια, να καθίσουν και στο ίδιο τραπέζι; Αστεία πράγματα .Δεν τους ενδιαφέρει κανένα ποδόσφαιρο. Εργαλείο είναι το σπορ και για τον πολιτικό Κοντονή και για τους παράγοντες των ομάδων. Εργαλείο που εξυπηρετεί σκοπιμότητες και συμφέροντα.
Γιατί δεν τους ενδιαφέρει να βελτιωθεί το ποδόσφαιρο  με ισονομία αποδεκτή από όλους.
Το συμφέρον έχει χρώματα και ονοματεπώνυμα.
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη …
Για αυτό και αυτές οι αποφάσεις που παίρνει ο Κοντονής κάνοντας πρακτική εξάσκηση στο νόμο του θα δημιουργήσουν πολιτικό ζήτημα αλλά και πιθανόν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και στο ποδόσφαιρο, χειρότερες από αυτές που έχουμε δει μέχρι στιγμής.
Ασχέτως εάν συμφωνεί κανείς με την ουσία και το σκεπτικό του νομοθέτη σχετικά με τους τρόπους και την εφαρμογή των νόμων και διατάξεων για την τιμωρία ηθικών αυτουργών η πρωταγωνιστών πράξεων βίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου