22.1.16

Μαφιόζικη επίθεση σε υπάλληλο της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής

Δύο άτομα επιτέθηκαν με γροθιές σε υπάλληλο της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής που είχε χειριστεί θέματα αυθαιρέτων και αδειοδοτήσεων επιχειρήσεων.
Μαφιόζικη επίθεση έξω από το σπίτι της στην Αγία Παρασκευή δέχθηκε χθες το πρωί η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η οποία έχει χειριστεί με απόλυτη σοβαρότητα σειρά κρίσιμων υποθέσεων που άπτονται επιχειρηματικών συμφερόντων.
Δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους την πλησίασαν την ώρα που πήγαινε να μπει στο αυτοκίνητό της και άρχισαν να την γρονθοκοπούν. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν της μίλησαν και ότι έδρασαν επαγγελματικά καθώς φρόντισαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να την τραυματίσουν και να εξαφανιστούν χωρίς να τους δει κανείς.
Η Γενική Γραμματέας, η οποία περιγράφεται ως αδιάφθορο στέλεχος που δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα, μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουπλής, ενώ την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής και όχι το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.
Το θύμα είχε χειριστεί τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων σε Ραφήνα και Σχοινιά, που είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από πλευράς καταστηματαρχών και τοπικής κοινωνίας. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν, ωστόσο, ότι η επίθεση δεν σχετίζεται με τις υποθέσεις αυτές, καθώς οι εργολαβίες κατεδαφίσεων έχουν τελειώσει (τον Οκτώβριο για τη Ραφήνα, τον Δεκέμβριο για το Σχοινιά).
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται είναι το περιστατικό να συνδέεται με επιχειρηματικά συμφέρονται που θίγονται από αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που αφορούν σε εγκρίσεις ή απορρίψεις περιβαλλοντικών όρων για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας επιχειρήσεων. «Η Γενική Γραμματέας έχει κληθεί τους τελευταίους μήνες να χειριστεί σοβαρές υποθέσεις για περιβαλλοντικά και δασικά θέματα. Τέτοιες περιπτώσεις για παράδειγμα είναι η άρση ή μη αναδάσωσης, η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη μίσθωση κάποιου λατομείου και πολλές άλλες. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε δεχθεί τηλεφωνικές απειλές και άλλο στέλεχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής», αναφέρει αξιόπιστη πηγή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου