16.1.16

Κάλεσμα Φ. Γεννηματά για συγκρότηση μεγάλης παράταξης με αρχηγό από τη βάση

Κάλεσμα για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού οργανισμού της Κεντροαριστέρας με τη μορφή μιας συμπαράταξης που δεν θα καταργεί την αυτοτέλεια των συμμετεχόντων απευθύνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Η κ. Γεννηματά απευθύνεται στους πολίτες και «στα πολιτικά κόμματα κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά, τις κινήσεις και ομίλους, τα αυτόνομα στελέχη που εκφράζονται από τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και προέρχονται από την κοίτη της Δημοκρατικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς».
Προτείνει τη διεξαγωγή Πολιτικής, Διακηρυκτικής, Προγραμματικής Συνδιάσκεψης τον Μάρτιο που θα αποφασίσει τη διακήρυξη του φορέα, το όνομα και τα σύμβολα και θα διατυπώσει το προγραμματικό πλαίσιο της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας, «μια συνδιάσκεψη στη βάση της αναλογικής εκπροσώπησης με σεβασμό της πρόσφατης εθνικής εκλογικής ετυμηγορίας και εξασφάλιση της εκπροσώπησης όλων των ζωντανών δημιουργικών και παραγωγικών εκφράσεων της κοινωνίας».
Επισημαίνοντας ότι πιστεύει στη συμμετοχή της βάσης στο εγχείρημα αυτό, προτείνει αμέσως μετά τη δημιουργία, δικτύων ενεργών πολιτών που θα αποδέχονται τη διακήρυξη του φορέα και θα ενεργοποιηθούν για την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και την απασχόληση σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο.
Η κ. Γεννηματά εκτιμά ότι ένα χρονικό διάστημα ως το τέλος Φεβρουαρίου είναι επαρκές για τον διάλογο και την ωρίμανση των αποφάσεων, προτείνοντας μια ενιαία πολιτική και οργανωτική επιτροπή που θα εξειδικεύσει τα βήματα και την προετοιμασία για την πολιτική – διακηρυκτική συνδιάσκεψη.
Σύμφωνα με την πρόταση, τον ερχόμενο Μάιο θα ακολουθήσει η άμεση εκλογή από τη βάση του επικεφαλής της συμπαράταξης με δύο προϋποθέσεις: Ανοικτό μητρώο έως την ημέρα της εκλογής και κανείς αποκλεισμός.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου