6.4.16

Η ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. TOY OΡΓΑΝΙΣΜΟΥ GEA – GRAMΜO ΕΡΑΤΩ ΑΠΟΛΛΩΝ

Η Χάρις Αλεξίου, εξελέγηΠρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού GEAGRAMΜO ΕΡΑΤΩ ΑΠΟΛΛΩΝ για το 2016.

Η δυναμική εμπλοκή της Χάρις Αλεξίου στον GEA θα βοηθήσει στην διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Οργανισμού μέσα στο 2016 και στην εντατικοποίηση της επικοινωνίας του με όλους τους χρήστες μουσικής (τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνα, webradios, ξενοδοχεία, καταστήματα εστίασης και διασκέδασης κλπ). Παράλληλα, η συνεισφορά της Χάρις Αλεξίου θα είναι πολύτιμη στην καλύτερη ενσωμάτωση και εφαρμογή της Οδηγίας 2014/26/ΕΕ  για τη συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων στο ελληνικό δίκαιο.
Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο μουσικό στερέωμα, στις αρχές της δεκαετίας του '70, μέχρι σήμερα, η Χάρις Αλεξίου έχει διανύσει μια εξαιρετικά γόνιμη και γεμάτη επιτυχίες διαδρομή που οδήγησε αφ’ ενός στην αναγνώρισή της ως ερμηνεύτρια κλασικής αξίας, αφ’ ετέρου στην ανάδειξή της σαν κύριο πρόσωπο της νέας ελληνικής δημιουργίας χάρη στους στίχους και τη μουσική της. Σ΄αυτήν τη συναρπαστική πορεία η Χάρις Αλεξίου έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς, έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου και έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις. Έχει ηχογραφήσει πάνω από 30 δίσκους, έχει συμμετάσχει σε δίσκους καταξιωμένων αλλά και νεότερων δημιουργών και έχει συνεργαστεί συστηματικά με νέους καλλιτέχνες, εκφράζοντας έτσι τις πολύπλευρες μουσικές αναζητήσεις της. Από την Ελλάδαως την Αυστραλία, από τη Ρωσία ως την Αφρική, από την Ευρώπη ως την Αμερική και την Ιαπωνία, η Χάρις Αλεξίου τραγουδά και ταξιδεύει με τη φωνή της το αίσθημα του ελληνικού τραγουδιού. Η ίδια άλλωστε, πιστεύει ότι το ελληνικό τραγούδι μέσα από τους ποιητές και τους μουσουργούς του, την οδήγησε στο να αγαπήσει και να κατανοήσει βαθύτερα τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου της. 
Ο GEA ιδρύθηκε από τους τρεις οργανισμούς-µέλη του, GRAMMO (παραγωγοί-δισκογραφικές εταιρίες), ΕΡΑΤΩ (ερμηνευτές) και ΑΠΟΛΛΩΝ (μουσικοί) µε άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στοχεύοντας στην απλοποίηση των διαδικασιών είσπραξης και αδειοδότησης για τη χρήση ηχογραφημένης μουσικής. Ο GEA εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες μουσικούς τραγουδιστές και παραγωγούς (δισκογραφικές εταιρίες) της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στην Ελλάδα η εγγραφή των µελών και η διανομή των ποσών που εισπράττονται, πραγματοποιούνται από τους τρεις οργανισμούς, «Grammo»-παραγωγούς/ δισκογραφικές εταιρίες, «Ερατώ»- ερμηνευτές τραγουδιστές και «Απόλλων»- ερμηνευτές μουσικοί. Παράλληλα, οι τρεις αυτοί οργανισμοί έχουν συνάψει συμβάσεις αμοιβαιότητας µε τους αντίστοιχους οργανισμούς του εξωτερικού και µε αυτόν τον τρόπο ο GEA εισπράττει εκ μέρους όλων των δικαιούχων ηχογραφημένης μουσικής.
Μπορείτε να βρείτε τα οικονομικά στοιχεία, τα αποτελέσματα και τα στατιστικά του Οργανισμού GEAεδώ: http://bit.ly/1QVattX
Είναι πολύ σημαντικό και τιμητικό, το ότι η σπουδαία αυτή καλλιτέχνιδα θα εκπροσωπήσει το 2016 το σύνολο των ερμηνευτών και των εκτελεστών της μουσικής, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης των Συγγενικών Δικαιωμάτων των Παραγωγών, των Τραγουδιστών και των Μουσικών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου