10.6.16

ΕΦΥΓΕ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! – Δεν θα παραστεί στη δεύτερη τελετή για τον Μοχάμεντ Άλι – Δεν του επέτρεψαν να μιλήσει στη νεκρώσιμη προσευχή


Erdogan-630x400

Δύσκολες στιγμές στην πόλη Λούισβιλ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για τον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μετέβη χθες με αφορμή την κηδεία του θρυλικού πυγμάχου Μοχάμεντ Άλι.

Ο Ερντογάν ο οποίος απάντησε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά την έξοδο του από το μουσείο Μοχάμεντ Άλι όπου περιηγήθηκε και αφού αναφέρθηκε στον παραδειγματικό αγώνα του μεγάλου πυγμάχου για την ελευθερία και ενάντια στον πόλεμο είπε:
«Δεν θα ήταν σωστό να παρακολουθήσουμε από μακριά το ύστατο χαίρε ενός ανθρώπου που έχει δώσει αγώνα ελευθερίας και συνέχισε αυτόν τον αγώνα μέχρι σήμερα αφού ασπάστηκε σε ηλικία 22 ετών το Ισλάμ. Θεώρησα καθήκον μου εκ μέρους μου και στο όνομα του έθνους μου να παραβρεθώ στην κηδεία σαν ένας Μουσουλμάνος αδερφός του».
Ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν ο οποίος παρέστη στη νεκρώσιμη προσευχή του Μοχάμεντ Άλι στο Λούισβιλ, θα επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία χωρίς να περιμένει την δεύτερη τελετή που θα διοργανωθεί σήμερα.
Το κλίμα ήταν βαρύ για τον Τούρκο πρόεδρο καθώς η οικογένεια του Μοχάμεντ Άλι δεν επιθυμούσε την παρουσία του Ερντογάν στην κηδεία.
Εξάλλου μόνο τυχαία δεν ήταν η έντονη αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Αγιά Σοφιά, την ίδια στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκονταν επί αμερικανικού εδάφους.
Στη διπλωματία και τις διεθνείς σχέσεις τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου