10.6.16

Οι πρωτάρες ομάδες στο Εuro 2016

Τέσσερις από τις 24 ομάδες που παίρνουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βρίσκονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση μιας τόσο μεγάλης και σπουδαίας διοργάνωσης, Είναι η Αλβανία, η Βορ. Ιρλανδία (ελέω Ελλάδας) και η Ισλανδία.
Η γειτονική σε εμάςΑλβανία ζει ιστορικές στιγμές μετά το 3-0 επί της Αρμενίας εκτός έδρας, που της χάρισε την πρόκριση στα τελικά του Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της.Χιλιάδες Αλβανοί βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν την μεγαλύτερη επιτυχία στο ποδόσφαιρο της χώρας. Άφησε στην τρίτη θέση του ομίλου τη Δανία, ενώ ξεχωρίζει και η νίκη στην Πορτογαλία, στην πρεμιέρα των προκριματικών. Αλησμόνητα είναι και τα δύο παιχνίδια με τη Σερβία με το… ελικοπτεράκι να πετά στο γήπεδο, το «ξύλο» μεταξύ παικτών κλπ.
Και η Ισλανδία είναι πρωτάρα σε μεγάλη διοργάνωση
Μετά από μία εντυπωσιακή πορεία στα προκριματικά, πέρασε στα τελικά αφήνοντας Ολλανδία και Τουρκία να μάχονται για την τρίτη θέση.Η Ισλανδία κέρδισε την Ολλανδία μέσα – έξω, με τη δεύτερη Τσεχία είχε μία νίκη και μία ήττα και γενικότερα έχει ανέβει επίπεδο.

Πρώτη φορά σε Euro θα βρεθεί και η εθνική ομάδα της Βόρειας Ιρλανδίας, που τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της Ελλάδας.Οι Βορειοιρλανδοί είχαν έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα στον όμιλο, ενώ κέρδισαν την Ελλάδα μέσα – έξω.Μάλιστα η νίκη επί της Ελλάδας με 3-1 ήταν αυτή που «σφράγισε» το εισιτήριο για τα τελικά του Euro της Γαλλίας.
Μετά από δεκαετίες προσπαθειών και η Ουαλία κατάφερε να προκριθεί στο Ευρωπαϊκό για πρώτη φορά στην ιστορία της.Έφτασε στην πρόκριση μία αγωνιστική πριν το τέλος, παρά την ήττα της με 2-0 από τη Βοσνία.Ο θρίαμβος της Κύπρου επί του Ισραήλ εκτός έδρας, «κλείδωσε» την πρόκριση για τους Ουαλούς, που δεν είχαν παρά μόνο μία παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση. Αυτή στο Μουντιάλ του 1958.
Αν θα διακριθούν – όπως η εθνική Ελλάδος το 2004 – ή θα γυρίσουν νωρίς στα σπίτια τους θα φανεί τις επόμενες μέρες. 
A.X.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου