11.8.16

Μαύρα τα έχουν «βάψει» οι Έλληνες

Τη θλιβερή εικόνα που υπάρχει σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης, με πάνω από το 80% των πολιτών σε Ελλάδα, Γαλλία και Ισπανία να περιγράφουν ως άσχημη την οικονομική κατάσταση στη χώρα τους αποκαλύπτει έρευνα της Pew Research Center.
Πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα το συντριπτικό ποσοστό του 97% των Ελλήνων βλέπουν άσχημη την κατάσταση στην οικονομία και μόλις 2% καλή.
Όμως αυτή η αρνητική εικόνα υπάρχει και σε άλλα κράτη- μέλη της Ε.Ε., όπως σε Γερμανία, Σουηδία και Ολλανδία όπου θεωρούν πως οι οικονομικές επιδόσεις είναι καλές.
Εκτός Ευρώπης, οι προοπτικές για την Κίνα, την Ινδία και την Αυστραλία είναι πιο θετικές.
Μόλις 3 στις 12 χώρες είδαν την εμπιστοσύνη των πολιτών να αυξάνεται για την οικονομία πέρυσι. Αυτό αντικατοπτρίζει τις προβλέψεις του ΔΝΤ ότι η παγκόσμια ανάπτυξη για το 2016 είναι μέτρια και εύθραυστη.
Σε 7 στις 10 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, σχεδόν οι μισές βλέπουν την οικονομική τους κατάσταση ως καλή. Οι Έλληνες φαίνονται ως οι λιγότεροι ευχαριστημένοι με μόλις 2% να θεωρούν την οικονομική κατάσταση καλή, ενώ τα ποσοστά αυτά σε Γαλλία και Ισπανία φτάνουν το 12% και 13% αντίστοιχα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου