4.9.17

3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ-ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ...

3 χρόνια διακυβέρνησης συμπλήρωσε η Δημοτική αρχή Τριφυλίας, με την αποτίμηση του..ανύπαρκτου έργου να προβληματίζει όλες τις παρατάξεις στο τελευταίο Δ.Σ. Τριφυλίας, ακόμα και από την πλευρά της συμπολίτευσης καθώς φαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα σε βασικές υποδομές σύμφωνα με τους δημοτικούς συμβούλους.
ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ...
Η εικόνα στο οδικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ίδια. Μάλιστα η περίφημη Δημοτική οδοποιία Κυπαρισσίας που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την Δημοτική αρχή αποδείχτηκε μάπα το..καρπούζι. Διότι εκτός από μπαλώματα με άσφαλτο και τσιμέντο μέχρι πινακίδες παρατημένες η κατάσταση είναι άκρως ατυχής. Λακούβες και ανοιχτές παγίδες υπάρχουν στη κεντρικό λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, στην οδό 25ης Μαρτίου, στην Αποβάθρα, στην περιοχή του Δημαρχείου ακόμα, μέχρι την είσοδο της πόλης από την Γ. Καλατζάκου μέχρι τα Μυρέικα. 
Για τον δρόμο Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι παρά τις έτοιμες μελέτες παρότι αποτελεί φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια δεν έγινε συντήρηση επικίνδυνων σημείων με εξαίρεση ορισμένα ευτυχώς παρεμβάσεις στα χωριά της περιοχής. Φυσικά να επισημάνουμε ότι πολλές φορές γράψαμε για τις πλημμύρες κατά μήκος του δρόμου Κυπαρισσίας-Γαργαλιάνων δεδομένου ότι ποτέ δεν προχώρησε η ανακατασκευή του.
Για τον λόγο αυτό έχουμε υψηλό δείκτη σε τροχαία ατυχήματα με αποτέλεσμα η αναβάθμιση του δικτύου να επείγει.. Τουλάχιστον σύντομα θα δημοπρατηθούν οι παράλληλοι δρόμοι του άξονα Ρωμανού-Γαργαλιάνοι για τον οποίο σπαταλήθηκαν τεράστια ποσά.
Για τον δρόμο Τσακώνα-Καλό Νερό ούτε ο Δήμος Τριφυλίας ενδιαφέρθηκε για το πάγιο αίτημα διεκδίκησης κατασκευής του άξονα πριν χαθούν κονδύλια από τα ευρωπαικά προγράμματα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΙΠΟΤΑ;
O τόπος στηρίζεται στην νέα γενιά. Οι δράσεις όμως πέρα από το σχολικό περιβάλλον εξαντλούνται μόνο σε ελαιοχρωματισμούς σχολικών συγκροτημάτων. Σε κάποιες περιπτώσεις για την νεολαία διέξοδο προσφέρουν τα γήπεδα στην Τριφυλία με μαθητές και νέους που ευτυχώς πλαισιώνουν τις τοπικές αθλητικές ομάδες. Υπάρχουν βέβαια οι μπασκέτες στα σχολεία, αλλά δεν επαρκούν για δημιουργική διέξοδο των νέων.. 
Ατυχή περίπτωση αποτελεί το γήπεδο Κυπαρισσίας το οποίο δεν προσφέρει καμία βοήθεια για άθληση στίβου ή αγωνισμάτων, ενώ το κλειστό προς το παρόν παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εκτός πόλης προσφέρει μια σημαντική βοήθεια. Θα ήταν εφικτό να μην εγκαταλειφθούν μικρές δομές που στηρίζουν τους νέους. Αλλά μεγάλη απώλεια υπάρχει στον πολιτισμό. Στην δημιουργικότητα μέσα από την τέχνη, το θέατρο, τα γράμματα. Πάλι καλά που κάποιες ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα προσπαθούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
             
 ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
 
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ οι εγγραφές τομέων και ειδικοτήτων στο 1ο ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ που καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή για την φετινή σχολική χρονιά μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς όλες οι ειδικότητες με το πτυχίο που παρέχεται δίνουν πρόσβαση όχι μόνο στην αγορά εργασίας αλλά και την δυνατότητας τόσο στα ΤΕΙ όσο και στα ΑΕΙ καθώς προβλέπονται θέσεις για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ. Οι τομείς που εγκρίθηκαν στο  1ο ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας είναι οι ακόλουθες;
–          Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού: Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων.
–          Μηχανολογίας: Τεχνικός Οχημάτων.
–          Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας: Βοηθός Νοσηλευτή.
–          Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
–          Διοίκησης και Οικονομίας
–          Πληροφορικής
–          Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού.
MΕΓΆΛΟ ενδιαφέρον πάντως αποτελούν από τους νέους οι Τομείς B Τάξης: Διοίκησης και Οικονομίας, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, Μηχανολογίας, Πληροφορικής (Μάλλον οχι), Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας.
Αλλά και οι Ειδιότητες Γ Τάξης: Βοηθός Νοσηλευτή, Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων, Τεχνικός Οχημάτων, ενώ ακολουθούν κι άλλες προοπτικές μέσα από την δημιουργία τμημάτων που επανδρώνει το σχολείο. Πληροφορίες και στο τηλέφωνο 2761022747.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου