27.9.17

Κάτι θα ήξερε παραπάνω ο Ποπάϋ !!! Το σπανάκι κάνει καλό στην υγεία μας

Το σπανάκι και η συχνή κατανάλωσή του έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Από την εποχή αυτή και όλο το χειμώνα θα υπάρχει άφθονο νωπό – φρέσκο σε όλες τις αγορές. 

Αλλά και μετά (άνοιξη και καλοκαίρι) στα σούπερ μάρκετ υπάρχει κατεψυγμένο σε συσκευασίες. 

Από μελέτες δειγμάτων του πράσινου φυλλώδους λαχανικού τις οποίες εκπόνησε ομάδα αμερικανών ειδικών, προκύπτει πως το σπανάκι είναι πλούσιο σε βήτα-καροτίνη και λουτεΐνη. Με άλλα λόγια «Έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας και καλό θα είναι να εντάσσεται στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο της οικογένειας».

Οι ειδικοί λοιπόν υποστηρίζουν ότι:

Η βήτα-καροτίνη που περιέχει μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και συμβάλλει στην καλή υγεία της όρασης, του δέρματος και των μαλλιών, ενώ η λουτεΐνη, που βασικά αποτελεί μια χρωστική ουσία του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού, προστατεύει παράλληλα από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια ιδιότυπη οφθαλμική πάθηση.

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία αποτρέπουν τη δημιουργία ελευθέρων ριζών και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των αγγείων.

Είναι πλούσιο και σε φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες στην καλή λειτουργία του οργανισμού και πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά.

Κάτι θα ήξερε παραπάνω ο Ποπάϋ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου