10.10.17

Τους παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες 2019 διεκδικεί η Πάτρα

«Η Πάτρα μπορεί να διοργανώσει και να αναβαθμίσει τους παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019, ως ένα μεγάλο αθλητικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός». 
Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε σήμερα, με αφορμή την διεκδίκηση των αγώνων, ενώ αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της Πάτρας, είπε ότι «η πόλη μας διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για τη διοργάνωσή τους, όπως ευρύ θαλάσσιο μέτωπο, μορφολογία ακτογραμμής, ανέμους, κλίμα, ιστορική παράδοση, σύγχρονη δυναμική στο ναυταθλητισμό κ.α.».
Παράλληλα, σημείωσε ότι «η ανάληψη των αγώνων, μας δίνει τη δυνατότητα, πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά, να έχουμε ανάπτυξη του παράκτιου αθλητισμού, προς όφελος της νεολαίας μας».
Σχετικά με τις αθλητικές υποδομές που θα δημιουργηθούν, ο Κώστας Πελετίδης είπε ότι «αυτές θα παραμείνουν μετά τους αγώνες στην πόλη μας και θα αποδοθούν για ελεύθερη και δωρεάν χρήση στην νεολαία και τους αθλητικούς φορείς της περιοχής».
Όσον αφορά το κόστος της λειτουργίας και της συντήρησης των αθλητικών υποδομών, ο δήμαρχος τόνισε ότι «ισχύει η γενική θέση που έχουμε διατυπώσει, δηλαδή αυτά να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και το αρμόδιο υπουργείο, με μόνιμο προσωπικό».

Επίσης, ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε ότι «αυτή η νέα διεθνής αθλητική διοργάνωση μπορεί να ενώσει τους λαούς της Μεσογείου, να ενισχύσει την φιλία και την ειρήνη και παράλληλα να προβληθούν τα ιδανικά και οι αξίες του αθλητισμού, του πολιτισμού και της ειρήνης».

Ηλ. Κάνιστρας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου