30.10.17

Μητέρα 98 ετών φροντίζει σε γηροκομείο τον 80χρονο γιο της

«Ποτέ δε σταματάς να είσαι μαμά»

Η ιστορία τους συγκίνησε όσους τη διάβασαν στα μίντια. Μια 98χρονη γυναίκα, αποφάσισε να μείνει στον οίκο ευγηρίας που ζει ο 80χρονος γιος της προκειμένου να τον φροντίζει μόνο όπως μια μητέρα ξέρει.
Η Ada Keating αν και πλησιάζει τον ένα αιώνα ζωής, δε ξεχνά το μητρικό της ρόλο όταν ζήτησε να συντροφεύσει τον ηλικιωμένο γιο της, στο γηροκομείο που ζει από το 2016 στο Huyton, στο Λίβερπουλ της Αγγλίας.
Ο 80χρονος δε παντρεύτηκε ποτέ, οπότε όλα τα χρόνια μέχρι τα 78 τα πέρασε δίπλα στη στοργική μητέρα του. «Κάθε βράδυ καληνύχτιζα τον Tom στο δωμάτιό του και κάθε πρωί τον καλημέριζα. Του έλεγα να κατέβει κάτω για πρωινό. Όταν έλειπα στο κομμωτήριο, είχε την έννοια μου για να γυρίζω καλά. Όταν επέστρεφα, με πλησίαζε και μου έδινε μια μεγάλη αγκαλιά. Ποτέ δε σταματάς να είσαι μαμά», λέει η τρυφερή μητέρα.
Ο 80χρονος άνδρας, που είναι ζωγράφος και διακοσμητής, λέει πως είναι χαρούμενος που έχει τη μητέρα του στον οίκο ευγηρίας. «Με φροντίζουν πολύ και είμαι χαρούμενος που βλέπω τη μητέρα μου, τώρα που ζει εδώ» λέει ο ίδιος.
Ο διευθυντής του γηροκομείου λέει πως μάνα και γιος είναι αχώριστοι. «Είναι πολύ σπάνιο να βλέπει κανείς μητέρες και τα παιδιά τους στο ίδιο γηροκομείο κι εμείς θέλουμε οπωσδήποτε να κάνουμε τον χρόνο που περνάνε μαζί όσο πιο ξεχωριστό γίνεται».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου