30.10.17

Όλοι της κεντροαριστερας στο ίδιο "τραπέζι"

Τι θα υποστηρίξουν οι υποψήφιοι...
Εννέα υποψήφιοι στις 9 η ώρα το βράδυ. Το πρώτο μεγάλο τηλεοπτικό ραντεβού των διεκδικητών της ηγεσίας στην Κεντροαριστερά πραγματοποιείται απόψε στην ΕΡΤ σε πανελλαδική τηλεοπτική μετάδοση υπό την αιγίδα της Επιτροπής Δεοντολογίας
Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν ενώπιον ενός διευρυμένου ακροατηρίου τις θέσεις τους για τον νέο φορέα και την ίδια ώρα να αντιπαρατεθούν με τους αντιπάλους τους, σε μια προσπάθεια να είναι εκείνοι που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις του τηλεοπτικού κοινού. Από την άλλη πλευρά, θα επιχειρήσουν να αποφύγουν κάποιο λάθος ή μια αστοχία που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία στην τελική ευθεία για το άνοιγμα της κάλπης της 12ης Νοεμβρίου.
Σε κάθε περίπτωση, η αποψινή τηλεμαχία συγκεντρώνει αναμφίβολα όλα τα βλέμματα των κεντροαριστερών ψηφοφόρων και εκτιμάται μάλιστα ότι θα συμβάλει στον κοινό στόχο όσων εμπλέκονται στις διεργασίες για συμμετοχή, η οποία θα ξεπερνά τους 100.000 συμμετέχοντες.
Είναι επίσης μια αναμέτρηση με πρόσθετο ενδιαφέρον, αφενός διότι θα λάβει μέρος και η Φ. Γεννηματά, η οποία απουσίαζε από το ντιμπέιτ που διοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός
Action24, αφετέρου διότι θα δώσουν το «παρών» και οι τρεις λιγότερο προβεβλημένοι διεκδικητές της προεδρίας, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Απόστολος Πόντας και Δημήτρης Τζιώτης.
Η
 Φ. Γεννηματά, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τη διακήρυξη της υποψηφιότητάς της με τίτλο «Τολμάμε», θα εμφανιστεί ενωτική και θα υποστηρίξει ότι μπορεί να εγγυηθεί την επόμενη ημέρα του χώρου με αυτόνομο ρόλο.
Ο
 Γιώργος Καμίνης θα πορευτεί με δείγμα γραφής το έργο του στον Δήμο Αθηναίων, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης θα τονίσει ότι ο στόχος του είναι ένα νέο κόμμα του Κέντρου και όχι ένα κόμμα που θα νοσταλγεί το παρελθόν του χώρου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα υποστηρίξει την ανάγκη «αλλαγής γενιάς», δίνοντας τη δέσμευση για σύγκρουση με κάθε κατεστημένο. Ο Γιάννης Ραγκούσης θα επιμείνει σε «καθαρές κουβέντες» για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, ενώ ο Γιάννης Μανιάτης θα επιχειρηματολογήσει υπέρ της αλλαγής ηγεσίας για να έχει ο χώρος προοπτική.
Τρεις θεματικές ενότητες
Η συζήτηση θα ξεκινήσει με μια εισαγωγική τοποθέτηση του κάθε υποψηφίου και θα ακολουθήσει μια κοινή ερώτηση από τη συντονίστρια. Ο διάλογος θα εξελιχθεί σε τρεις θεματικές ενότητες που θα αφορούν τον νέο φορέα, την οικονομία και το πολιτικό σύστημα. Οι υποψήφιοι θα μπορέσουν σε ένα γύρο να απευθύνουν ερώτημα σε κάποιον από τους «αντιπάλους» τους και στο τέλος θα κλείσουν με ένα σύντομο μήνυμα προς τους ψηφοφόρους.
Τον συντονισμό της τηλεμαχίας θα έχει η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ Δώρα Αναγνωστοπούλου, ενώ τα ερωτήματα θα υποβάλλουν δημοσιογράφοι από περιφερειακά μέσα ενημέρωσης. Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί το δεύτερο ντιμπέιτ της Επιτροπής Αλιβιζάτου με δημοσιογράφους από τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας.


efsyn.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου