31.10.17

Άδεια για μία... παπαρούνα

Ειδική άδεια από την FIFA θα ζητήσουν οι Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία, προκειμένου οι φανέλες των παικτών να έχουν από μία παπαρούνα στα διεθνή ματς που είναι προγραμματισμένα για τον ερχόμενο μήνα.
Το αίτημα αυτό έρχεται μετά την αλλαγή του νόμου που έγινε τον Σεπτέμβριο, επιτρέποντας στις εντός έδρας εθνικές ομάδες να έχουν ζωγραφισμένη μια παπαρούνα, αν οι αντίπαλοι και η διοργανώτρια αρχή δεν είχαν κάποια διαφωνία με αυτό.
Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των τεσσάρων εθνών επισήμαναν σε κοινή τους δήλωση ότι «καλωσόρισαν» τον αναθεωρημένο νόμο. Σε κάθε έθνος επιβλήθηκε πρόστιμο για την εμφάνιση με παπαρούνες κατά τη διάρκεια των αγώνων που έδωσαν το Νοέμβριο του 2016.
Η Αγγλία και η Σκωτία φορούσαν το έμβλημα σε μαύρα περιβραχιόνια κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Γουέμπλεϊ, ενώ η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία τιμωρήθηκαν για την εμφάνισή τους στις εντός έδρας αναμετρήσεις, καθώς η FIFA έκρινε ότι ήταν «πολιτικό σύμβολο».
Τον ερχόμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 9/11, η Βόρεια Ιρλανδία φιλοξενεί την Ελβετία στο πρώτο ματς των play-off των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας, ενώ η Σκωτία αντιμετωπίζει την Ολλανδία σε φιλική αναμέτρηση, την ίδια ημέρα. Μία ημέρα αργότερα, η Αγγλία θα αντιμετωπίσει σε σπουδαίο φιλικό την Γερμανία στο Γουέμπλεϊ, ενώ η Ουαλία θα ταξιδέψει στη Γαλλία για το τεστ με τους «τρικολόρ».
Οι εθνικές ομάδες σκοπεύουν να έχουν στην φανέλα τους το συγκεκριμένο έμβλημα για να «αποδώσουν φόρο τιμής σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στη διάρκεια του πρώτου και δεύτερου παγκοσμίου πολέμου».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου